2842899 05/09/2016 Russia’s Yevgeny Dadonov, Artemi Panarin and Vadim Shipachev, from left, celebrate a goal during the World Ice Hockey Championship group stage match between the national teams of Latvia and Russia. Alexey Kudenko/Sputnik IBL …
World Cup 2016

Ryssland stod emot tjeckisk forcering – superkedjan från VM fixade segern

En välbekant trio från VM – och en blixtsnabb sidledsförflyttning i matchens slutskede. Det var Rysslands recept för en 4-3-seger mot Tjeckien.

Det krävdes en riktig superräddning av Sergej Bobrovskij i matchens absoluta slutskede. Men till sist kunde ändå Ryssland avgå med en seger i den första träningsmatchen mot Tjeckien, med 4-3.

Med bara tre minuter kvar att spela av matchen reducerade Tomáš Plekanec fram till det som kom att bli slutresultatet, då han på något märkligt sätt lyckades styra in ett skott från Roman Polák. Och med bara någon minut kvar att spela var det också samme Plekanec som fick chansen att kvittera.

I ett två mot ett-läge hittade Jakub Voráček fram med en passning till Plekanec, som hade ett jätteläge att raka in pucken i en mer eller mindre öppen bur. Men Bobrovskij hann över i en blixtsnabb sidledsförflyttning, och lyckades mota bort pucken med tån.

Skotten i matchen var jämna, men känslan var ändå hela tiden att Ryssland kontrollerade händelserna. Bäst på isen var heller inte någon av de riktiga storstjärnorna, utan den gamla SKA-kedjan med Artemij Panarin, Jevgenij Dadonov och Vadim Sjipatjov som varit så framgångsrik i VM. Trion stod för ryssarnas första och sista mål, först genom Panarin och sen genom Dadonov, och klev samtliga av banan med två poäng vardera.

I ett redan skadedrabbat tjeckien lämnade Vladimír Sobotka isen med en befarad nyckelbensskada. De senaste rapporterna talar dock om att nyckelbenet inte ska vara brutet.

Lagen möts återigen på lördag, klockan 16.30 svensk tid.