Thomas Berglund.
SHL

Brynäs visade klassen i tredjeperioden – vände matchen med fyra mål

ANNONS

Almtuna var det klart bättre laget, och ledde efter två perioder med 2-0. Men i tredjeperioden visade Brynäs klassen, och tog till slut en bekväm 4-2-seger i Uppsala.

UPPSALA (HOCKEYSVERIGE.SE)

Storsatsande Almtuna imponerade under långa stunder mot SHL-laget Brynäs. Man hade ledningen med 2-0 efter den första perioden, seden den debuterande Brynäsmålvakten David Rautio fått en mardrömsstart i kassen.

Rautio släppte in sitt första skott, och bjöd sedan på en ordentlig tavla på 2-0-målet tio minuter senare. Sebastian Hartmann sköt båda målen för Almtuna, och de såg länge ut att kunna bli matchvinnande.

Men i den tredje perioden vaknade Brynäs till sist till liv. Redan efter 14 sekunder sköt målkungen Nick Johnson 2-1-reduceringen, och därefter var det bara ett lag på banan. Tomas Zaborsky satte 2-2 efter att elegant ha fintat bort Jonas Johansson i motståndarmålet, och Jesper Jensen sköt det matchavgörande 3-2-målet. Ponthus Westerholm avslutade sedan målskyttet i tom bur i slutsekunderna. Gävlelaget har därmed vunnit samtliga tre matcher under försäsongen. Tidigare har man slagit AIK med 2-1, och Leksand med hela 5-0.

Matchen var en del i en miniturnering i Uppsala, där Karlskrona är det tredje deltagande  laget. De går in i cupen i morgon, med match mot värdarna Almtuna. KHK möter sedan Brynäs på lördag eftermiddag.

Den här artikeln handlar om: