Pavel Datsiuk.
Nyheter

VIDEO: Spana in Datsiuks läckra kvittering – med fem sekunder kvar

ANNONS

Pavel Datsiuk och Ilja Kovaltjuk tycks ha funnit varandra i SKA Sankt Petersburg. Den ryska veteranduon har inlett KHL-säsongen med att göra en hel del poäng och dessutom visa prov på ett riktigt vackert samspel.

Det blev inte minst tydligt i SKA:s hemmamöte med Ak Bars Kazan under gårdagen. Med drygt fem minuter kvar att spela av den tredje perioden låg man under med 3–5, men tack vare två mål av Datsiuk, framspelad av Kovaltjuk, lyckades Sankt Petersburg ta matchen till förlängning.

Framför allt det andra målet av Datsiuk fram till 5–5, som kom med fem sekunder kvar på klockan, var riktigt vackert.

Ak Bars Kazan vann matchen efter straffar sedan Artiom Lukojanov blivit matchvinnare.

Datsiuk står noterad för sex poäng (3+3) på de fyra första matcherna den här säsongen medan Kovaltjuk har nio (3+6) och toppar poängligan före svenske André Petersson, som har sju poäng (3+4) på tre matcher. Datsiuk är trea.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL