PÅ VÄG ATT SLUTA? Shawn Horcoff, här i Moras tröja 2004, kan ha spelat sin sista match.
Nyheter

Gjorde lockoutsuccé i SHL – nu är han nära att lägga av

ANNONS

Under den klassiska lockoutsäsongen 2004/05 var Shawn Horcoff en av NHL-spelarna som lyste allra mest i dåvarande Elitserien. Den kanadensiske centern gjorde 46 poäng på 50 matcher för Mora IK och slutade delad trea i en poängliga som vanns av Henrik Zetterberg.

Det är dock i NHL som Horcoff har upplevt de största framgångarna. Totalt har den snart 38-årige veteranen gjort 15 NHL-säsonger med Edmonton, Dallas och senast Anaheim. Men efter att ha blivit kontraktslös i sommar har det varit tyst.

Det ryktades ett tag att Horcoff skulle få chansen att spela in sig i Edmonton Oilers, laget han gjorde tolv säsonger för och var lagkapten mellan 2010 och 2013. Men enligt Jim Matheson på Edmonton Journal ser karriären i stället ut att vara på väg att ta slut.

Shawn Horcoff har spelat 1 008 matcher och svarat för 511 poäng under karriären. I fjol blev det 59 matcher och 15 poäng (6+9) för Anaheim Ducks. Då hann han även avtjäna en dopingavstängning på 20 matcher för att ha fått i sig en otillåten substans.

Den här artikeln handlar om: