Vladimír Sobotka
St. Louis

St. Louis räknar fortfarande med Sobotkas återkomst

ANNONS

Det är fortfarande en del oklarheter rörande tjeckiska World Cup-spelaren Vladimír Sobotkas framtid. Han har, bara några dagar före KHL-starten, inte anslutit till Avangard som han har kontrakt med och hans agent Petr Svoboda har vid åtskilliga tillfällen under sommaren sagt att det blir NHL-spel i höst.
– Jag pratade med agenten igår och han sa att Sobotka kommer att komma hit, säger St. Louis general manager Doug Armstrong till Post-Dispatch.

Det finns fortfarande inga officiella besked rörande tjeckiske World Cup-spelaren Vladimír Sobotkas framtid.
Han har ett år kvar på sitt kontrakt med Avangard, som hela tiden hävdat att det inte går att bryta för NHL-spel medan Sobotka-gänget i sin tur hela tiden ansett att det funnits en NHL-klausul mellan säsongerna på det treårskontrakt han skrev på för två år sedan.

Där har parterna varit sedan april, ungefär. Och är kvar där fortfarande. Sobotka har tillbringat sommaren hemma i Tjeckien och har fortfarande inte anslutit till sin KHL-klubb, där säsongen drar igång redan nästa vecka.

I St. Louis räknar man, eller hoppas åtminstone, med att Sobotka kommer spela i NHL under säsongen. Det är så agenten Petr Svoboda har uttryckt det en längre tid, även om inga papper har blivit påskrivna.
– Jag pratade med agenten igår och han sa att Sobotka kommer att komma hit, säger St. Louis general manager Doug Armstrong till Post-Dispatch.

Sobotka, som blivit 29 år, sköt nio mål och 23 assist på 61 matcher senast han spelade i NHL säsongen 13/14. Därefter gick han till skiljedomstol för att få sin lön fastställd till 2,725 miljoner dollar och valde då istället att åka till KHL. Lönen som skiljedomstolen fastställde är emellertid fortfarande det som gäller för Sobotka den dagen han återvänder till ligan.

Enligt ryska uppgifter, som man bör ta med en nypa salt i vanlig ordning, är det däremot en möjlighet att Sobotka återvänder till Avangard. Enligt Championat kan en pusselbit vara att Jevgenij Kornouchov, tränaren, fick sparken och ersattes av Jevgenij Kanarejkin. Enligt tidningen ska Sobotka ha haft en frostig relation med den tidigare tränaren.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM