Max Wärn.
Nyheter

Ännu en finländare flyttar till Kina

ANNONS

Det blir en riktig finsk-koloni i Kina kommande säsong. Nu har ännu en finländare skrivit på för den nybildade KHL-klubben Kunlun Red Star. Det  är den landslagsmeriterade forwarden Max Wärn som bekräftats som klubbens senaste värvning.

Wärn kommer närmast från spel i Sotji, där det blev elva poäng på drygt 40 matcher förra säsongen. Han fick även chansen för det finska landslaget under tre matcher, och har sedan tidigare ett silver från U18-VM på meritlistan. 2011 vann han det finska mästerskapet med HIFK, och två år senare hade han sin bästa säsong i karriären med sina 35 poäng i Liiga.

Det här är inte första gången han är med och startar upp ett nytt lag. 2014 blev han den förste utländska spelaren som blev klar för spel i Sotji.

Den 28-årige Wärn blir den sjunde finske spelaren i klubben. Sedan tidigare har Tomi Karhunen, Janne Jalasvaara, Anssi Salmela, Tukka Mänttylä, Miika Lahti och Eetu Pöysti bekräftats vara klara för det kinesiska KHL-laget.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL