160415 Sveriges Fabian Zetterlund under ishockeymatchen i 4-nationsturneringen fšr U17 mellan Sverige och Tjeckien den 15 april 2016 i SšdertŠlje Foto: Linnea Rheborg / BILDBYRN / Cop 189 …
Nyheter

Småkronorna öppnade Memorial of Ivan Hlinka med seger

Småkronorna fick en smakstart på storturneringen Memorial of Ivan Hlinka när man slog Ryssland med 3-1 i sin första match. Fabian Zetterlund, Marcus Sylvegård och Rickard Hugg svarade för de svenska målen och Olle Eriksson Ek spelade stabilt i mål.

På måndagen startade Memorial of Ivan Hlinka, där Småkronorna spelar sina gruppspelsmatcher i Bratislava där man öppnade med match mot Ryssland idag och fortsätter med match mot Slovakien imorgon och avslutar gruppspelet med match mot Kanada på onsdag.

I öppningsmatchen mot Ryssland vann Småkronorna med 2-0 och fick en bra start på sin semifinaljakt. Semifinalplatserna går till de två bästa i vardera grupp och 99-kullen har genom sina tidigare säsonger bitvis haft svårt mot ryssarna där man vunnit två matcher och förlorat tre i U16 och U17.

Färjestads Fabian Zetterlund satte matchens första mål med sex minuter kvar av första perioden, snyggt framspelad av Frölundas Kalle Miketinac. Med sju minuter kvar av andra perioden gjorde Malmös Marcus Sylvegård på egen hand 2-0 i numerärt överläge.
Leksands Rickard Hugg dunkade in 3-1-målet i tredje perioden strax efter att Ryssland reducerat.

I det svenska målet spelade Färjestads Olle Eriksson Ek stabilt och utsågs också till bästa svenska spelare i matchen.

Sverige har klarat sig ganska bra i turneringen på senare år. Bortsett från 2013, när man kom sjua, har man varit i semifinal alla år sedan 2006 med 89-kullen.
2007 vann man turneringen för hittills enda gången efter finalseger mot Finland. Ifjol var man i final mot Kanada och förlorade med 3-6.

1-0 Fabian Zetterlund (Kalle Miketinac)

2-0 Marcus Sylvegård