SHL

Per-Johan ”Pebben” Axelsson gäst i podcast Tack Sverige

ANNONS

Veckans gäst i Tack Sverige växte upp i Kungälv utanför Göteborg och har spelat ungdomsfotboll med golfproffset Henrik Stenson. Per-Johan ”Pebben” Axelsson valde hockeyn och på meritlistan finns SM-guld, OS-guld och nästan 800 matcher med Boston Bruins i NHL. I dag jobbar han som scout för samma klubb. I veckans intervju i Tack Sverige kan du höra ”Pebben” berätta sin historia.

 Lyssna här: Avsnitt 37 – Per-Johan ”Pebben” Axelsson            

iTunes: https://itun.es/se/hIGY-.c

Acast: http://aca.st/8e36c5

Podcast Tack Sverige har träffat ”Pebben” i hemstaden Göteborg. ”Pebben” är känd för sitt glada humör och han bjuder på ett intressant samtal där han berättar om karriären, uppväxten och framtiden.

I intervjun med Tack Sverige berättar ”Pebben” bland annat om om uppväxten i Kungälv och att Håkan Loob var den första stora idolen. Intervjun bjuder på många minnen från proffslivet och tillbakablickar på debuten i Frölunda, Tre Kronor och Boston Bruins. I del 2 av intervjun ger ”Pebben” sin syn på svensk hockey och svensk idrott. Han passar bland annat på att tacka alla ideella ledare i det svenska föreningslivet men samtidigt är ”Pebben” lite orolig över att idrotten i skolan minskar.

Per-Johan ”Pebben” Axelsson har vunnit SM-guld med Frölunda och OS-guld med Tre Kronor. På meritlistan finns även 4 VM-medaljer och nästan 800 NHL-matcher. Länkar till intervjun med ”Pebben” finns här ovanför i artikeln.

Mer information om Podcast Tack Sverige och samtliga avsnitt (med bland annat Sanny Lindström, Håkan Loob och Nicklas Lidström) finns på hemsidan www.tacksverige.nu.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL