Marc-André Gragnani
SHL

Eftertraktade backen nobbar SHL: ”Han tittar hårt på NHL, KHL och Schweiz”

ANNONS

Marc-André Gragnani kommer inte spela i SHL nästa säsong – heller. HV71:s sportchef Johan Hult berättar att Gragnani fokuserar på att få ett kontrakt i ett annat land.
– Jag har förstått ganska tydligt att han tittar hårt på NHL, KHL och Schweiz, säger Hult.

Kanadensaren Marc-André Gragnani har sedan en lång tid tillbaka ryktats vara på väg till HV71. Inför förra säsongen skrev han i stället på ett NHL-kontrakt med New Jersey Devils, och det blir av allt att döma inget spel i HV71 den här gången heller.

Sportchefen Johan Hult berättar för Jönköpings-Posten att man i stort sett gett upp hoppet om att sajna 29-åringen.
– Det är ingen hemlighet att vi har jagat honom, det gjorde vi redan förra året. Men jag har förstått ganska tydligt att han tittar hårt på NHL, KHL och Schweiz, det får vi acceptera. Därför tror jag personligen att det inte kommer bli något med honom. Han har vetat om vårt intresse länge.

Gragnani har 78 NHL-matcher på meritlistan, och fick chansen vid fyra tillfällen under förra säsongen. Han har också testat på spel i KHL, och framför allt i Schweiz. Där gjorde han stor succé under säsongen i Bern, och sköt 37 poäng på 49 matcher.

Johan Hult ser dock ljust på framtiden, och hoppas ha en back klar inom kort.
– Backen vill jag landa i juli. Vad gäller forwarden, där har vi 14 forwards som vi känner oss trygga med. De kommer alla gå ut på is tillsammans och på den fronten känns det bra. Men kommer rätt namn upp kommer vi hugga, men vi känner ingen brådska på forwardssidan. Men backen vill jag ska vara med när vi går på is, berättar han.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL