Cade Fairchild.
SHL

Rögle presenterar nye backen: ”Precis den typen av försvarare vi letat efter”

ANNONS

Det är mycket riktigt den amerikanske backen Cade Fairchild som är Rögles nya backvärvning. I dag meddelade klubben att man tecknat ett tvåårskontrakt med 27-åringen.
– Flera topplag har velat ha honom men han valde oss, säger sportchefen Anders Carlsson.

Rögle har sedan förra säsongen avslutades varit på jakt efter en spelskicklig toppback som kan leda lagets powerplay och vara en stabiliserande faktor i defensiven. Nu har man hittat honom. Och precis som ryktet gjort gällande handlar det om amerikanen Cade Fairchild, 27.

Den tidigare St. Louis Blues-spelaren kommer närmast från KHL där han representerat Metallurg Novokuznetsk under två säsonger och noterats för 36 poäng på 109 matcher.
– Jag är jätteglad att vi fått Cades signatur på ett kontrakt. Han är precis den backtyp vi sökt efter och det har varit hård konkurrens om honom. Flera topplag har velat ha honom men han valde oss, säger sportchefen Anders Carlsson om värvningen.

Fairchild är barndomsvän med Rögles amerikanske center Jack Connolly och har även spelat med Taylor Matson. Det bidrog starkt till beslutet att flytta till Ängelholm.
– Jack är en av mina äldsta vänner, vi har växt upp tillsammans i Duluth i Minnesota och spelade ihop från vi var 9 år gamla till 15 års ålder. Jag har pratat mycket med Jack innan beslutet. Han har berättat om klubben, laget, staden och inte minst de fantastiska fansen, säger Cade Fairchild.

Cade Fairchild är fostrad i det amerikanska utvecklingsprogrammet och spelade collegehockey för Minnesota under fyra säsonger innan han blev proffs och hamnade i St. Louis. Där spelade han fem NHL-matcher under säsongen 2011/12 och hann spela 158 AHL-matcher under sina tre säsonger i organisationen.

På meritlistan har Fairchild två JVM och två U18-VM för USA. Han blev U18-världsmästare med USA 2006.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM