R.J. Umberger.
Philadelphia

Flyers köper ut veteranen – sparar tre miljoner mot lönetaket

ANNONS

R.J. Umbergers dagar som Philadelphia Flyers-spelare har varit räknade ett tag. Med ett år kvar på kontraktet står det nu klart att klubben kommer att köpa ut honom och bli kvitt hans lönetaksträff på 4,6 miljoner dollar, skriver Courier-Post Online.

Utköpet, som förväntas bli officiellt inom de närmaste dagarna, gör att Flyers sparar tre miljoner dollar mot lönetaket under säsongen 2016/17. Dock tvingas man betala ytterligare 1,5 miljoner säsongen 2017/18 för att bli kvitt 34-åringen. Vid utköp får spelaren ut två tredjedelar av den återstående lönen under den dubbla kontraktsperioden.

Umberger kom till Flyers från Columbus Blue Jackets i en trejd som såg publikfavoriten Scott Hartnell försvinna i motsatt riktning för ganska precis två år sedan. Medan Hartnell har fortsatt vara en produktiv spelare har Umberger varit en skugga av sitt forna jag efter trejden. Den gångna säsongen blev det bara 39 NHL-matcher och två mål och elva poäng för amerikanen.

Under NHL-karriären har han spelat 779 NHL-matcher och noterats för 392 poäng efter att ha draftats som 16:e spelare i första rundan av Vancouver Canucks 2001. Vid fem tillfällen har han skjutit 20 mål eller fler i ligan.

Den här artikeln handlar om: