Mike Yeo.
St. Louis

Han tar över i St. Louis efter Ken Hitchcock

ANNONS

Ken Hitchcock kommer att påbörja sin sista säsong som NHL-coach till hösten. Redan nu har St. Louis Blues säkrat en ersättare åt 64-åringen. Det blir den tidigare Minnesota Wild-coachen Mike Yeo som kliver in i båset från och med säsongen 2017/18, meddelar Blues.

Under nästa säsong ska Yeo, 42, arbeta som associate coach till Hitchcock och bli bekväm med organisationen innan han tar över klubben.
– Det som gör mig upprymd är hans erfarenhet, säger general managern Doug Armstrong.
– Han vann en Stanley Cup i Pittsburgh (som assisterande coach till Dan Bylsma 2009) och har tagit en AHL-klubb till final. Ni såg vilket bra jobb han gjorde i Minnesota (2015) när han tog laget till andra rundan. Hans erfarenhet gör mig upprymd, men hans ålder gör också att han kan relatera till dagens spelare. Det här är en spännande dag för vårt lag.

Mike Yeo arbetade som coach för Minnesota Wild i närmare fem säsonger innan han fick sparken och ersattes av John Torchetti i februari.

Ken Hitchcock har lett Blues sedan början av säsongen 2011/12. Han har coachat i NHL sedan säsongen 1995/96, då han ersatte Bob Gainey i Dallas Stars bås. Under karriären har han coachat 1 404 NHL-matcher för Dallas, Philadelphia, Columbus och St. Louis. Bara fem NHL-coacher har gjort fler matcher i ligans historia.

Vad gäller antalet segrar är Hitchcock fyra i NHL-historien med 757 vinster. Bara Scotty Bowman (1 244 vinster), Joel Quenneville (801) och Al Arbour (782) har fler.

1999 vann han Stanley Cup med Dallas.

Den här artikeln handlar om: