Jeff Tambellini.
SHL

Djurgården värvar svensk mästare – från AHL

ANNONS

Djurgården fyller på med lite spetskompetens i för nästa säsong. Nästa spelare att kliva in i laget blir kanadensaren Jeff Tambellini, som vann SM-guld med Växjö i fjol.
– Vi är glada över att kunna knyta Jeff till oss. Vi har haft en dialog i två tre månader och det känns nu skönt att kunna presentera honom som ett nyförvärv, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson i ett pressmeddelande.

Djurgården hart tappat många tunga namn efter den gångna säsongen, men också fyllt på med en hel del spännande framtidsnamn som Emil Johansson och Juuso Ikonen. Nu lyfter man även in den meriterade forwarden Jeff Tambellini, som vann SM-guld med Växjö så sent som i fjol.

Den här säsongen sköt 32-åringen, som draftades av Los Angeles Kings i första rundan 2002, 29 mål för Syracuse Crunch i AHL. Det gjorde honom till ligans tredje bästa målskytt.
– Jeff har i år varit en av de mest framträdande målskyttarna i AHL och har även burit ett stort ledarskap i Syracuse. Förvånansvärt nog har han inte blivit uppkallad till Tampa men å andra sidan har de ett starkt lag med många lovande yngre spelare i pipelinen, säger Joakim Eriksson, strategisk sportchef i Djurgården.

För Tambellini blir det tredje sejouren i SHL. Han spelade för Modo säsongen 2013/14 och svarade då för 13 mål och 20 poäng på 45 matcher. I fjol kom han till Växjö under säsongen och noterades för sex mål och nio poäng på 20 matcher i grundserien innan han lyfte i slutspelet och gjorde 13 poäng (5+8) på 18 matcher under lagets väg till sitt första SM-guld.

Nu ser han fram emot att få flytta till den svenska huvudstaden.
– Djurgården är en känd hockeyklubb med målet att utveckla ett starkt lag som kan vinna flera mästerskap. Dessutom har man en ny tränarstab som känns spännande. Det ska bli extremt roligt för mig och min familj att komma till Djurgården och Stockholm, säger Tambellini.

Under karriären har det blivit 242 NHL-matcher för Los Angeles, New York Islanders och Vancouver. I AHL har han spelat 241 matcher och bokförts för 250 poäng.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM