Scott Stevens.
Nyheter

Backlegendaren blir assisterande coach i Minnesota

ANNONS

Som spelare är han en av tidernas mest profilstarka i NHL. Som tränare har han haft några år som assisterande coach i New Jersey, men de senaste åren har han jobbat som expert i TV. Nu återvänder Scott Stevens till tränarbänken igen.

Men det blir ingen återkomst till New Jersey. I stället blir han assisterande coach till Bruce Boudreau i Minnesota Wild, skriver klubben på sin hemsida. Räknar man med åren som spelare blir det hans fjärde NHL-klubb, efter New Jersey, Washington och St. Louis.

Scott Stevens spelade 1635 matcher i NHL, vann tre Stanley Cup-titlar och Conn Smyte Trophy vid ett tillfälle. Bara Chris Chelios har vunnit fler matcher i NHL än Stevens 879. Han är också den back som spelat näst flest matcher någonsin i NHL.

2007 valdes han in i Hockey Hall of Fame, tre år efter att han spelade sin sista match.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL