Greger Hanson.
Nyheter

Svenske målkungen sköt laget mot ytterligare en mästartitel

ANNONS

Greger Hanson har skjutit 14 mål i slutspelet och är på god väg att vinna ECHL-slutspelet om Kelly Cup för andra året i rad. I natt sköt fjolårets slutspels-MVP fram sitt Allen till 3-2 i matcher i finalen efter att – precis som ifjol – avgjort den femte finalmatchen i sudden death.

Greger Hanson är på väg att skriva historia i Nordamerika igen. Den tidigare Djurgårdsjunioren blev ifjol den första svensken att utses till slutspelets MVP i ECHL-slutspelet Kelly Cup när hans Allen Americans blev mästare och han själv blev den andra svensken genom tiderna att vinna mästerskapet.

Nu är han på god väg att bli den första svensken att vinna mästerskapet två gånger. Allen vann nämligen den femte finalmatchen borta mot Wheeling i morse med 3-2 och leder finalserien med samma siffror när matchserien nu vänder tillbaka till Texas för de avslutande en eller två matcherna.

Precis som ifjol sköt Hanson det matchvinnande målet i den femte finalmatchen. Precis som ifjol skedde det efter förlängning. Ifjol mot South Carolina satte han 3-2-målet fem minuter in på förlängningen.
Den här gången kom avgörandet efter bara 17 sekunder. Det var hans tredje OT-mål och femte matchvinnande mål över de två senaste säsongernas slutspel.

Hanson har toppar slutspelets skytteliga med sina 14 mål på 22 matcher och gör, precis som ifjol, ett starkt slutspel och redan nu ståtar han med ett av de bästa målresultaten i ECHL:s slutspel genom tiderna.
Bara sex gånger tidigare har det gjorts fler mål än 14. Kelly Cup-rekordet ligger på 17.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games