Sök
Sebastian Collberg.
SHL

Rögle – klubben som får fart på tidigare juniorstjärnor: ”Kanske kan få en utveckling som Cehlin och Wännström”

Rögle har blivit klubben dit tidigare svenska JVM-stjärnor tar sig för att blåsa liv i karriären igen. Nu hoppas Sebastian Collberg på att kunna göra samma sak.
–  Jag kanske kan få en utveckling som Cehlin, Wännström och dom killarna hade, säger Collberg till hockeysverige.se.

Sebastian Collberg är tillbaka i svensk hockey. Juniorvärldsmästaren från 2012 lämnade Sverige och Frölunda efter säsongen 2013/14 för att ta en plats i New York Islanders. Men en del småskador och sparsamt med istid gjorde att han nu valde att flytta hem till Sverige och spel för Rögle.
– Visionen när jag åkte över till Islanders var att kunna spela i NHL, självklart. Sedan visste jag att det var en tuff väg dit. Det är trots allt väldigt många bra spelare där borta, säger Sebastian Collberg på telefon till hockeysverige.se från hans nya hemstad Ängelholm.

Blev det som du förväntade dig förutom att du inte fick chansen i NHL?
– Nej, så blev det inte. Jag hade två tuffa år där borta. Sista säsongen fick jag minimalt med speltid och jag kände att jag inte fick någon riktig kontinuitet i mitt spel. Fösta säsongen hade jag väldigt mycket skador som jag drogs med.

Varför tror du att det blev mindre speltid för dig andra säsongen?
– Jag vet egentligen inte. Jag kände också att jag själv inte hittade det spelet som jag ville och kände att jag kan ligga på nivåmässigt. Det har varit tufft och när det blir så är det svårt att komma in och få en plats i powerplay och sådana grejer.
– I stället har jag varit mer i en tredje och fjärde kedja den här säsongen och fått spela lite boxplay och sådana grejer som jag kanske känner själv inte är mina styrkor. Det har också varit lite tufft.

BB131229JM005

Collberg var en storstjärna i juniorlandslaget.

Som junior var du lite av en poängmaskin. I Frölundas SuperElit säsongen 2010/11 gjorde du bland annat 44 poäng. På två säsonger i farmarlaget Bridgeport blev det 28 poäng på 85 matcher. Varför fick du det inte att lossna poängmässigt i AHL?
– Klart att det också var tufft, men jag får tänka lite långsiktigt också. Nu har det varit några tuffa säsonger som jag kan lägga bakom mig och sedan förhoppningsvis bygga något positivt ifrån det. Men jag känner även att jag har lärt mig av det också.

Vad tar du med dig för positiva bitar från dina två säsonger i AHL?
– Spelstilen som dom har där borta som är tuffare och att man måste vara lite starkare. Jag hoppas kunna föra in det i mitt spel här hemma också. Det är väldigt mycket upp och ner i spelet där borta samtidigt som jag tycker att SHL har blivit en snabbare liga mot vad den var när jag åkte över.
– Jag har kollat ganska mycket på SHL under säsongen som har varit och jag tycker att det ser mycket roligare ut hockeymässigt nu.

Sebastian Collberg bodde en bit utanför New York i en mindre stad vid namn Milford. Även om det inte fanns så jättemycket att göra i själva stan vid sidan av hockeyn så trivdes han ganska bra.
– Det var bra och det var ett bra gäng med killar i laget. Dessutom hade jag tjejen (Josefine) med mig över. Första säsongen var även (Johan) Sundström och (John) Persson i laget och som hjälpte mig lite där borta. Det har funkat bra.
– Bridgeport var där vi spelade, men vi bodde i Milford. Det kanske var en kvart med bil från själva hallen. Milford är en ganska liten stad och det fanns inte så mycket att göra där. Det fanns ett tåg som tog en och en halvtimme om man ville in till Manhattan. Det var oftast det som vi gjorde om jag hade någon ledig dag ibland.

Känner du en besvikelse över att du inte fått chansen i NHL?
– Både ja och nej. NHL är världens bästa liga och det är svårt att slå sig in där, men att få spela där var såklart målet. Nu får jag bygga upp något här hemma samtidigt som NHL inte försvinner. Det finns folk som kommer dit efter att dom har varit och försökt där tidigare.

Kan du se spel i Rögle och SHL som en studsmatta tillbaka till NHL?
– Ja, det är vad jag hoppas på, att jag får den utvecklingen jag vill ha här. Bygga upp något bra och hoppas på att komma tillbaka dit någon gång.

Ny klubbadress blev alltså Rögle för 22-åringen från Mariestad.
– Jag tycker att Rögle har något bra på gång. Det är en ganska ung grupp med killar och det känns som att dom vill bli bättre och bättre för varje år. Nu tog sig inte Rögle till förra säsongen, men jag tror att man kommer att bygga upp mer och mer för varje säsong som kommer.

collberg

Sebastian Collberg hoppas också på att han får en större roll i Rögle jämfört med vad han kanske hade fått om han valt att återvända till sin gamla klubb, Frölunda.
– Det är var jag hoppas på. Jag kanske kan få en utveckling som (Patrick) Cehlin, (Sebastian) Wännström och dom killarna hade under säsongen och som också kommit tillbaka från USA.

Vad kan vi förvänta oss av dig nästa säsong?
– Jag vill fortfarande vara den snipern som jag var på juniornivå, att jag kan vara det även på seniornivå. Sedan kommer jag att kriga på i varje match, jobba stenhårt där ute och även göra lite kassar den här säsongen.

Finns det en liten revanschkänsla i kroppen efter dina två halvdana säsonger i Bridgeport?
– Självklart är det så. Inte bara då för andra människor utan mest för mig själv så att man vet att man kan, avslutar Sebastian Collberg.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten