För andra matchen i rad fick Pittsburgh Penguins segerjubla, den här gången sedan Conor Sheary avgjort i förlängningen.
San José

Doldisen hjälte efter Crosbys tekningsvariant: ”Det funkade perfekt”

ANNONS

En tekningsvariant organiserad av Sidney Crosby. Det var vad Pittsburgh Penguins behövde för att slå San José Sharks med 2-1 i förlängningen, och ta ledningen med 2-0 i matcher.
– Sid sa åt mig att ställa upp ute vid sargen och öppna upp för en passning från Letang, berättar matchvinnaren Conor Sheary. 

1-1, förlängning, och en blytung seger i matchserien stod på spel. Då klev en av Pittsburghs rookies fram och såg till att pingvinerna börjar koppla ett litet grepp om Stanley Cup-finalen.

Men hjärnan bakom avgörandet var, som så ofta förut, Sidney Crosby. Innan en tekning i offensiv zon sågs han dirigera sina spelare, och utbyta några ord med Kris Letang innan han åkte fram till tekningspunkten. Väl där vann han pucken klockrent till Letang, som höll i någon sekund innan han hittade in till Conor Sheary som sökt sig in till en position högt upp i slottet. Och 23-åringen förvaltade läget väl, när han skickade in den avgörande 2-1-pucken bakom en Martin Jones som blev ordentligt skymd av Patric Hörnqvist.
– Vi hade en bestämd variant på tekningen. Sid sa åt mig att ställa upp ute vid sargen och öppna upp för en passning från Letang. Det funkade perfekt, säger matchhjälten till NBC.

Pittsburgh tog ledningen i matchen genom Phil Kessel, och dominerade spelbilden totalt trots att man bara hade ett måls ledning. Men med bara fyra minuter kvar att spela hittade en slumppuck från Justin Braun in i mål, och skickade matchen till förlängning.
– Vi tyckte att vi spelade en bra match och kontrollerade spelet, vi behövde bara fortsätta spela vårt spel. De fick ett turligt skott genom en skymning, säger Sheary.

Efter ordinarie matchtid ledde Pittsburgh också skotten med 29-20, och tyckte nog att man borde ha avgjort tidigare. Men i slutändan är det ju mindre viktigt.
– Jag menar, deras målvakt spelade bra. Men jag tyckte att vi spelade bra som lag, och det spelar ingen roll när man vinner till sist, säger Phil Kessel till CBC.

Pittsburgh – San José 2-1 efter förlängning (0-0, 1-0, 0-1, 1-0)
Pittsburgh: Phil Kessel (10), Conor Sheary (4)
San José: Justin Braun (1)
Pittsburgh leder serien med 2-0 i matcher

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games