VM 2016

Patrik Laines tröstpris – utsågs till VM:s mest värdefulla spelare

ANNONS

Det blev ingen trippel för Patrik Laine. Efter att ha vunnit JVM med Finland och finska ligan med Tappara föll den 18-årige supertalangen på mållinjen i jakten på VM-guldet.

Laine fick dock plåster på såren. Media röstade in honom i turneringens All-Star Team efter att han svarat för sju mål och tolv poäng på tio matcher i turneringen och utsåg honom dessutom till VM:s mest värdefulla spelare. Han är den klart yngsta spelaren att få ta emot MVP-utmärkelsen så länge den har delats i samband med VM-turneringarna.

I All-Star Team tog Finlands målvakt Mikko Koskinen plats mellan stolparna medan den ryske backen Nikita Zajtsev och kanadensiske diton Michael Matheson lade beslag på backplatserna. Framåt var det poängkungen Vadim Sjipatjov, Ryssland, och Mikael Granlund, Finland, som lade beslag på de sista platserna.

Turneringens direktorat tog ut Koskinen som främsta målvakt, Matheson som bästa back och Laine som bästa forward.

Den här artikeln handlar om: