Eishockey, DEL, Augsburger Panther – Hamburg Freezers Im Bild Torschütze zum 1:2 Morten MADSEN (Hamburg Freezers, 9) xmfx …
Tyska ligan

Ägarna vill inte vara med längre – nu lämnar klubben ligan

ANNONS

Tyska klubben Hamburg Freezers, som vann ligan så sent som 2014, kommer inte att spela vidare i den tyska högstaligan DEL. Det är Anschutz-gruppen, som äger klubben, som meddelat beslutet att lägga ner satsningen i Hamburg.

Men det har inte med bristen på publik att göra. Den senaste säsongen snittade man över 9 000 åskådare trots att man slutade på elfte plats i ligan.

Istället handlar det om att AEG Group inte längre vill ha två lag i DEL, där man även äger Eisbären Berlin.
– Vi har många problem till följd av att vi har två hockeylag i samma liga. Sedan 2011 har vår målsättning varit att begränsa oss till ett lag och sedan dess har vi flitigt arbetat med att hitta en nationell eller internationell partner som kunnat ta över Freezers, men tyvärr har det varit utan framgång. Att äga två hockeylag i samma liga är inte ett hållbart alternativ och har tyvärr lett till detta svåra beslut, säger AEG Europes VD Tom Miserendino i ett pressmeddelande.

Fram till 24 maj har man på sig att hitta någon som är villig att ta över ägandet av klubben för att hinna skicka in handlingarna för licens till ligaspel nästa säsong.
– Vi är medvetna om konsekvenserna av detta beslut, liksom de svårigheter som detta medför i synnerhet för personal, spelare, leding och fans. Våra fans är bland de bästa hockeyfansen i Europa och förtjänar ett lag i Hamburg. Men för ett beslut som detta finns det aldrig en lämplig tidpunkt, men vi känner att det är bäst för hela ligan att detta sker nu innan planerna för 16/17 är alltför långt gångna.

Hamburg Freezers har funnits sedan 2002 och hade bland annat svensken Jonas Liwing och danskarna Morten Madsen och Julian Jakobsen i laget den gångna säsongen. Madsen hade kontrakt med klubben i två säsonger till.

Tidigare har Johan Witehall och Johan Ejdepalm spelat för klubben.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM