Rich Clune.
Toronto

Nylander och Marlies vidare till konferensfinal efter rysare

William Nylander och hans Toronto Marlies är klara för den tredje rundan av Calder Cup-slutspelet i AHL. I nattens sjunde och avgörande möte med Albany Devils i konferenssemifinalen blev det seger med 4–3 för Marlies efter att slitvargen Rich Clune blivit stor matchvinnare inför 8 000 åskådare hemma i Ricoh Coliseum.

29-åringen, som har haft stora problem med drog- och alkoholmissbruk tidigare i karriären, sköt sitt första slutspelsmål fram till 4–3 när det återstod två och en halv minut av den tredje perioden. Det blev avslutningen på en vild tredje period där Toronto vände 1–2 till 3–2 innan Devils kvitterade med mindre än fem minuter kvar att spela.

Nylander, som har kritiserats av coachen Sheldon Keefe för sitt spel i slutspelet, plockade sin sjätte slutspelspoäng (2+4) på nio matcher när han hade assist på backen Connor Carricks 3–2-mål.

För Marlies, som även har Viktor Lööv i laget och Tobias Lindberg utanför detsamma, väntar nu ett möte med Christian Djoos och Jakub Vrána i Washington Capitals farmarlag Hershey Bears i konferensfinalen. Den serie startat natten mot lördag.