Viktor Amnér.
SHL

Förlorade stjärnbacken – men Leksand är inte besvikna: ”Känns faktiskt bra”

ANNONS

Historien kring Viktor Amnér, som fick ett ordentligt genombrott i Leksandströjan den gångna säsongen, blev långdragen. Tidigt sades han vara klar för Luleå, någonting som blev allt mer osäkert när det stod klart att Leksand spelar i SHL nästa säsong.

I slutändan hamnade Leksands backstjärna ändå i Luleå, som presenterade honom i lördags. Inom klubben verkar man ändå inte särskilt besvikna – trots att man inte ens får någon ersättning för honom.
– Nej, det får vi inte. Och, det gör inte så mycket. Amnér hade en ganska hög lön hos oss. Just nu känns det faktiskt ganska bra, säger Mikael Karlberg i Leksands sportråd till DT.

Karlberg berättar också att klubben varit intresserade av både Christoffer Persson och Johan Holmqvist, men fått nej tack. Några dyra stjärnor lär det dock inte bli i laget.
– Leksand har genom alla tider har man försökt anpassa sig till en nivå i SHL vi inte klarat av. Vi har försökt hantera marknadsmässiga löner. Folk ställer frågan: ”När kommer det stjärnor?”, och så har vi gjort tidigare. Det har inte fungerat så bra.

Lär känna NHL:s blivande stjärnor – beställ Elite Prospects – Morgondagens Stjärnor

Den här artikeln handlar om: