Julia Åberg.
SDHL 1

Djurgården tappar målvakt till college: ”Alltid varit en dröm för mig”

ANNONS

Djurgården tappar en av sina målvakter till Johnson & Wales University i Providence. Det handlar om Julia Åberg ,19, som de senaste två säsongerna har haft en del skadeproblem, men nuska vara helt återställd när höstsäsongen drar igång.
– College har alltid varit en dröm för mig, dels för upplevelsen och dels för att jag vill plugga vidare, och jag har gjort två tidigare försök att åka över men stoppats av skador så nu är det väl tredje gången gillt förhoppningsvis, säger Åberg till hockeysverige.se.
– Skolan är fyra år men jag tänker ta ett år i taget och se hur allt känns. Går det bra så blir det säkert fler säsonger.
– Vad gäller korsbandet så rehabar jag fortfarande, men har styrke- och rörlighetstester bokade denna månad. Klarar jag dem så är jag i princip friskförklarad och får börja gå på is.

Julia Åberg kom till Djurgården från Leksand inför årets säsong, men tiden i klubben blev inte riktigt vad hon hade hoppats på tack vare korsbandsskadan.
– Djurgården har varit helt fantastiska. Även fast jag vet att de unnar mig detta så har jag lite dåligt samvete över att lämna dem. Det blev ju ett väldigt kort besök på bara tre matcher, men det är en klubb som jag verkligen skulle se fram emot att få representera i framtiden.

Det blev bara tre framträdanden i Riksserien den här säsongen för Åberg. På dessa stoppade hon 93,8 procent av skotten och släppte i snitt in 1,64 mål per match.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games