Nyheter

Småkronorna i final efter straffdrama mot Kanada

ANNONS

GRAND FORKS, NORTH DAKOTA. Småkronorna är klara för final i U18-VM efter seger mot Kanada i semifinalen med 6-5 efter straffar i en högdramatisk match där Linus Lindström sköt segermålet i straffläggningen.
– Vi har många bra straffskyttar i laget, säger Filip Gustavsson, målvakten som må ha släppt in fem mål…. men han räddade 54 skott.

Det blir final mot Finland i natt för Småkronorna. För första gången sedan 2012 är Sverige i final i U18-VM. Och som man tog sig till final. Man vann med 6-5 efter straffar mot Kanada efter att ha tappat en 5-3-ledning sent i matchen.
– Både för mig och laget blev det nog ganska tufft att försöka studsa tillbaka igen efter det där. Att kunna vända tillbaka matchen till oss igen. Men vi redde ut det där och sen var väl förlängningen mer en transportsträcka, säger Filip Gustavsson till hockeysverige.se.

Gustavsson må ha släppt in fem mål i matchen, men han stoppade 54 skott totalt under de 70 minuterna. Bara i andra perioden räddade han 21 av 22 skott och bidrog starkt till att Sverige ledde med 3-2.
– Idag hade jag väldigt mycket att göra, men jag hade bra hjälp av utespelarna också. Många blockade skott. Så vi redde ut det. Men det är alltid kul när man får mycket att göra. Då går det fortare.

Straffläggningen vann man med 2-1 Lias Andersson satte sin straff med en Kenta Nilsson-dragning. Sverige fick sedan chansen att avgöra tre gånger innan man stängde straffläggningen. Jesper Bratt brände när han hade chansen. Sen gjorde Kanada mål på sin tredje straff när en miss hade gett svensk seger och sen avgjorde Linus Lindström när han satte Sveriges tredje straff.
Alexander Nylander, erkänt skicklig straffskytt, fick alltså inte lägga någon straff i matchen.
– Vi har många riktigt bra straffskyttar i laget. Jag tycker hela laget är bra på straffar, så det är nog bara att välja och vraka.

Nu ställs Småkronorna mot Finland i finalen i natt, en match som börjar 02 svensk tid.
– Det blir nog en jämn och tuff match, men vi kan definitivt vinna. Vi har slagit dem tidigare. Men det kommer nog bli en riktigt kul match.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games