Luleå …
SDHL 1

Mästarna plockar in svensk collegeforward: ”Kommer bidra med otroligt hårt jobb”

ANNONS

Svenska mästara Luleå fortsätter satsa hårt på damsidan. Nu presenterar man en ny spelare till nästa säsong. Det handlar om forwarden Elin Johansson, 21.

Johansson har de senaste två säsongerna spelat collegehockey borta i Nordamerika där hon samtidigt läst statsvetenskap på Minnesota State University. Dessförinnan har hon spelat tre säsonger i Riksserien med MODO Hockey där hon varit med om att vinna både SM-guld och SM-silver.
– Elin Johansson är en fysisk spelare som kommer att bidra till vårat lag med ett otroligt hårt jobb kommande säsong. Hon är en mycket positiv personlighet med landslagsmeriter från juniornivå. Vi tror och hoppas att hon i ett kreativt och spelande LHF/MSSK skall kunna utvecklas ytterligare för att därefter kunna ta nästa steg mot spel i Damkronorna, säger tränaren Fredrik Glader till klubbens hemsida.

– Det känns jättebra att ha skrivit på det här avtalet som gör att jag återvänder till Sverige för att spela med en storsatsande klubb som Luleå Hockey/MSSK.  Jag har följt lagets framfart den gångna säsongen utifrån att jag har flera gamla lagkamrater som spelar här och att LHF/MSSK fått stor uppmärksamhet under säsongen, säger Johansson själv.

Elin Johansson, som har Hudiksvall som moderklubb, svarade för fem mål och totalt sex poäng på 27 matcher senaste säsongen i Minnesota State University.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games