Ville Leino.
Växjö Lakers HC

Sena värvningen blir kvar i Växjö: ”Gillar hur han påverkade laget”

ANNONS

Ville Leino värvades till Växjö så sent som i mitten av januari. Efter att ha lämnat ett positivt avtryck hos lagledningen blev det i dag klart att han stannar i klubben i ytterligare en säsong.
– Vi gillar verkligen hur Ville kom in och påverkade laget, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Ville Leino förstärkte ett Växjö i desperat behov av offensiv slagkraft i mitten av januari. Det var en värvning som gav bra utdelning så till vida att den NHL-meriterade finländaren var med om att vända en negativ trend och hjälpte laget att ta sig ända till semifinal.

När säsongen tog slut i förra veckan började sportchefen Henrik Evertsson att jobba på att förlänga 32-åringens kontrakt. I dag meddelar klubben att man har kommit överens om en fortsättning över nästa säsong.
– Han är i sina bästa stunder ett fantastiskt offensivt hot men vi har också fått se en spelare som jobbar stenhårt över hela banan varje kväll för att ge laget en chans att vinna. Sådana spelare vill man alltid ha på sitt lag, säger Henrik Evertsson om Leino i ett pressmeddelande.

Leino gjorde 14 poäng (2+12) på 17 matcher efter inträdet, men fick sämre utdelning i slutspelet där det blev tre assist på 13 matcher.
– Jag har verkligen njutit av min tid i Växjö Lakers. Jag tycker vi har haft ett riktigt bra lag med bra tränare och organisationen Växjö Lakers är top notch, så för mig fanns det ingen tvekan om att skriva på. Jag ser fram emot ännu en säsong i klubben, säger Leino.

På meritlistan har Ville Leino 286 NHL-matcher med Detroit, Philadelphia och Buffalo. Han spelade Stanley Cup-final med 2010 och har spelat i såväl KHL som schweiziska NLA sedan han flyttade från NHL efter att ha blivit utköpt ur kontraktet med Buffalo 2014.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL