Jacob Moverare klappas om efter segermålet.
Nyheter

Småkronorna vann med ett nödrop i VM-premiären – kvitterade sent mot Lettland

Wow. Vilket drama det blev. Småkronorna vann sin premiärmatch i U18-VM i Grand Forks med 4-3 mot Lettland, men det krävdes en kvittering med 19 sekunder kvar av Alexander Nylander och ett segermål i förlängningen av Jacob Moverare för att bärga segern.

Småkronorna var snubblande nära att öppna U18-VM med en chockförlust – mot Lettland.
Man tappade en 2-0-ledning till 2-3 efter två grova missar i egen zon i början av tredje perioden som gav letterna 2-2 och 2-3 och sedan höll letterna undan effektivt och väl – nästan hela matchen ut.

Sedan tog Småkronorna tag i det och vände matchen, även om det blev med en tappad poäng som facit.
Alexander Nylander kvitterade med 19 sekunder kvar efter att ha klippt till med ett stenhårt slagskott i krysset på en studsande puck.

I förlängningen missade Småkronorna ett två minuter långt fyra mot tre innan HV-backen Jacob Moverare på egen hand åkte ner på vänsterkanten och ur minimal vinkel skickade upp segermålet i den storspelande målvakten Mareks Mitens närmaste kryss.
Mitens stoppade 43 skott i matchen och storspelade inte minst i andra perioden där han höll nollan efter att Jesper Bratt och Adam Tilander gett Sverige en 2-0-ledning i första perioden.

Svenske målvakten Filip Larsson stoppade bara tolv skott i matchen, men tvingades till en rad kvalificerade räddningar och höll kvar det svenska laget i matchen flera gånger om vid 2-3-underläget.

Imorgon spelar Sverige mot USA, som slog Ryssland med 8-2 i sin öppningsmatch.