Sergej Moziakin
Nyheter

Super-Moziakin avgjorde – med sitt 16:e slutspels-GWG på tre säsonger

Sergej Moziakin. Namnet förpliktar. När Magnitogorsk vann Gagarin Cup för två år sedan sköt giganten det matchvinnande målet i hälften av de 16 matcherna Magnitogorsk vann på vägen till mästartiteln.

Ikväll avgjorde han den femte finalen mot CSKA borta och gav Magnitogorsk ledningen med 3-2 i matcher sköt han sitt 50:e slutspelsmål på 105 matcher när han kvitterade till 1-1 med fem minuter kvar och i förlängningen och när det vankades förlängning klev han förstås in och avgjorde matchen efter fem minuter.

Över de tre senaste säsongerna har den ryske storstjärnan spelat 52 slutspelsmatcher. Han har skjutit 32 mål och gjort 16 matchvinnande mål (Magnitogorsk har vunnit 35 matcher). Sju av målen har kommit i sudden death.

Moziakin toppar, förstås, det här slutspelets skytteliga och poängliga på elva mål och totalt 23 poäng på 21 matcher.

Match sex, med matchboll Magnitogorsk, spelas på hemmaplan på söndag.