Byron Ritchie.
Nyheter

”Ska jag spela någonstans så är det i Modo”

ANNONS

Det har varit deppiga dagar i Örnsköldsvik efter det snöpliga uttåget ur SHL. Samtliga spelarkontrakt i Modo är uppsagda och klubben tvingas starta från scratch för att bygga en allsvensk trupp. Modo kommer att förlora de flesta av sina namnkunniga spelare, men en som faktiskt öppnar för en fortsättning i Hockeyallsvenskan är lagkaptenen Byron Ritchie.

I en intervju med Örnsköldsviks Allehanda säger kanadensaren att ska han ”spela någonstans så är det i Modo”.
– Jag älskar verkligen den här klubben och staden. Jag vet att det finns en god vision från tränarna och ledningen, att fler yngre spelare ska matchas in med äldre spelare som mentorer. Jag vill vara med på den resan, och vara med i utbildningen av våra unga talangfulla spelare. Modo är ”the heart of hockey” i Sverige, och vi måste visa att det är så även i framtiden, säger Ritchie som fyller 39 år senare i månaden.

Byron Ritchie gjorde sin första SHL-sejour i Modo 2010/11. Efter fyra säsonger i schweiziska Bern återvände han inför årets säsong. Nu känner han en plikt gentemot klubben.
– Jag är skyldig Örnsköldsvik, alla fans till Modo Hockey och klubben att ge mitt yttersta. Jag är revanschsugen och har ett uppdrag, jag vill föra Modo tillbaka till SHL. Det är det ultimata målet. Samtidigt kan jag lära unga spelare som kommer upp hur man agerar på daglig basis för att bli ett proffs. Jag hoppas att jag får spela kvar i klubben, annars kan det här ha varit min sista hockeymatch.

Den stora knäckfrågan är, utöver ekonomin, huruvida Ritchies kropp håller för en till säsong. Årets säsong förstördes av en avsliten hälsena, följt av en revbensskada som hämmade honom i kvalserien mot Leksand. På 16 matcher i grundserien blev det bara tre mål och fem poäng. På sju kvalmatcher noterades han för två assist.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games