151228 Malmš Redhawks mŒlvakt Tim Hultstrand under uppvŠrmningen infšr ishockeymatchen i SHL mellan Malmš Redhawks och Karlskrona den 28 december 2015 i Malmš. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91291 …
Nyheter

Landslagsdebutant åker med till U18-VM – i väntan på klart besked om stortalangen

ANNONS

Småkronorna har ett par lösa trådar inför U18-VM i Grand Forks som inleds nästa vecka. Den ena är Alexander Nylander, kullens enda spelare som fanns med i U20-VM för svensk del i vintras.

Hans öde kan avgöras i natt, när hans Mississauga spelar en sjunde och direkt avgörande åttondelsfinal mot Barrie i OHL-slutspelet. Förlust där och Nylander är JVM-klar, om han är skadefri.
Vinst och det finns fortfarande en liten möjlighet om Mississauga skulle förlora snabbt mot östra konferensens vinnare Kingston i kvartsfinalen.

Ett annat stort frågetecken Småkronorna har är målvakten Filip Gustavsson, målvakten som varit kullens självskrivna etta de två senaste säsongerna. Just nu är han Luleås andraval bland alla de målvakter man har och klubben har aviserat att man inte har några planer på att släppa honom så länge man är kvar i slutspelet.

Därför kommer förbundsledningen att plocka med sig Malmös Tim Hultstrand, som inte spelat med juniorlandslaget tidigare, när man åker till Winnipeg för att förbereda sig i en vecka innan turneringen drar igång. Hultstrand åker dit som en av tre målvakter tillsammans med Olle Eriksson Ek, Färjestad och Filip Larsson, Djurgården.
– Det är fantastiskt kul att få den här chansen. Det ska bli väldigt spännande att åka iväg med resten av laget och jag är övertygad om att det här kommer att bli en upplevelse som kommer att vara med mig resten av livet, säger Hultstrand till Malmös hemsida.

Filip Gustavssons vara eller icke vara i turneringen avgörs senast 14 april, dagen innan Småkronorna spelar sin första match i turneringen.
Det är då den sjunde kvartsfinalen mellan Luleå och Frölunda spelas, om matchserien går så långt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM