Andreas Appelgren.
Västerås IK

Går från tränarrollen till att bli sportchef: ”Det känns som ett naturligt steg”

ANNONS

Mitt i den ekonomiska krisen har Västerås en ”ny” sportslig ledning på plats. I dag blev det klart att Andreas Appelgren, som ledde laget som tränare under slutet av säsongen, blir ny sportchef tillsammans med tidigare VIK-spelaren Patrik Zetterberg.

Västerås IK går en tuff kamp mot klockan för att ordnade upp sina ekonomiska problem efter den finansiella krasch som den gångna säsongen utmynnade i. Mitt i krisen har klubben ändå lyckats utse nya sportchefer som ska försöka bygga ett nytt lag inför nästa säsong.

Det blir tidigare Leksandstränaren Andreas Appelgren som tar över sportchefsrollen samtidigt som tidigare Västeråsspelaren Patrik Zetterberg kliver in som assisterande sportchef. Appelgren tog över Västerås när Martin Filander fick sparken som tränare, men lyckades inte föra laget till Slutspelsserien. Att byta inriktning från tränare till sportchef är något som har legat på lut ett tag.
– Jag har fått förfrågningar från ett antal klubbar och det har väckt ett intresse. Jag tycker att det är oerhört kul att bygga lag och bygga grupp. Det känns som ett naturligt steg att ta nästa steg inom hockeyn, säger Appelgren i en intervju på Västerås webbsida.

Appelgren kommer att ha sista ordet när det gäller det allsvenska representationslaget, men poängterar att det blir ett nära samarbete med Zetterberg.
– Det kommer att bli ett team som kommer att jobba oerhört tajt. Vi kommer att bolla alla idéer med varandra, sedan kanske jag kommer att ha sista ordet framför allt när det gäller A-lagsverksamheten på herr och dam medan ”Zäta” som är oerhört skicklig och insatt i juniorverksamheten och nedåt har större ansvar där.

Vem som tar över efter Appelgren som tränare återstår att se. Redan nu hintar han om att det kommer att bli ett ungt lag i Västerås nästa säsong och att mycket i verksamheten kommer att kretsa kring att fostra egna spelare.
– Det kommer att bli en kravprofil på de nya tränarna att jobba mycket med utveckling både individuellt och och lagmässigt. Det kommer att vara tränare som gillar att jobba hårt, det kan jag säga.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM