FILMARE? Patrick Dwyer anser att Tobias Forsberg överdrev sin smärta efter pungsmällen i onsdags.
SHL

Straffas för pungsmällen – anklagar leksingen för att filma: ”Småler i båset”

ANNONS

Att Modos forward Patrick Dwyer skulle missa kvällens sjunde och avgörande möte med Leksand i SHL-kvalet var klart sedan tidigare. Dwyer fick match penalty för sitt slag under bältet på Leksands forward Tobias Forsberg i den sjätte matchen i onsdags. Nu har Disciplinnämnden skärpt straffet.

Den 32-årige amerikanen får dels böta 20 000 kronor och stängs dels av till och med den 21 september. Men eftersom Dwyer sitter på ett utgående kontrakt med Modo är det högst oklart om det verkligen blir några fler följder än att han missar dagens match och får betala böterna.

I sitt eget utlåtande i Disciplinnämndens dom anklagar Dwyer sin motståndare för att filma.
”Klubban som förs upp mellan benen på no:29, är inte utav denna kraft, hårdhet, eller av avsikt att göra skada. Liknande situationer händer, har hänt hela denna matchserie och kommer hända sista matchen. Spelare no 29 överdriver det grövsta, småler i båset och spelar vidare direkt efter. Att situation ska rendera i utvisning håller vi med, men att detta ska bli avstängning som påverkar denna matchserie är inte i paritet med aktionen”, skriver Dwyer.

Disciplinnämnden är inte av samma åsikt:
”Att använda sin klubba på det sätt Patrick Dwyer gjort är respektlöst och medför risk för skada. Han ska därför ådömas en avstängning viss tid utöver den automatiska avstängningen som följer på ett utdömt match penalty. Med hänsyn till att MODO har säsongsuppehåll efter den match som omfattas av den automatiska avstängningen finns det skäl att dela upp avstängningen på två perioder.”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM