Sara Grahn vet nu vilket motstånd hon komer ställas mot i OS nästa år.
Nyheter

Flygande start på VM för Damkronorna

ANNONS

Damkronorna har inlett VM prickfritt. Efter öppningssegern mot Tjeckien kom i natt en ny vinst, när Japan nollades. Sverige vann med 2-0, efter att till slut ha fått hål på japanskorna i slutperioden.
– Vi spelar bra och har ork genom hela matchen, summerar förbundskapten Leif Boork.

Damkronorna befinner sig just nu i Kamloops, Kanada, för att där försöka ta Sveriges första VM-medalj på damsidan sedan 2007. Och det har i alla fall börjat väldigt bra för Leif Boorks manskap.

Efter sekunddramat mot Tjeckien i premiären, där 3-2-vinsten säkrades med sju sekunder kvar att spela, knep man i natt en ny seger när Japan stod för motståndet. Man vann skotten i den första perioden med hela 18-1, och i den andra med 6-5, men trots det var det mållöst efter två perioder. Segern säkrades dock i början av den tredje perioden, då både Pernilla Winberg och Emma Eliasson överlistade den japanska målvakten.

Sverige vann med 2-0, och är nu mycket nära en kvartsfinalplats. En poäng i gruppavslutningen mot Schweiz skulle definitivt säkra platsen, men man kan gå dit även vid förlust. En poäng skulle också säkra gruppvinsten.
– Det var en bra och viktig seger inte bara för tabellen utan för att vi har haft svårt för Japan tidigare. Japan är motiverade och disciplinerade och får man inte mål på dem är det lätt att man tappar tålamodet och slarvar.
–  Vi spelar bra och har ork genom hela matchen och spelar med kontinuitet, summerar Leif Boork i ett pressmeddelande.

Boork gladdes också åt att Emma Eliassons 2-0-mål kom i spel fem mot fyra.
–  Sen var det bra att vi gjorde mål i powerplay igen, det är viktigt att känna att man har bra powerplay och att det övertaget kan ge mål.

I mål fick Sara Grahn förtroende på nytt, och hon tackade för det genom att rädda 16 skott och hålla nollan. Damkronornas gruppavslutning mot Schweiz spelas natten till fredag. Schweiz som i natt åkte på en överraskande förlust mot Tjeckien.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM