Nail Jakupov.
Nyheter

Tidigare förstavalet bad om trejd: ”Något gick fel”

ANNONS

Ryssen Nail Jakupov har inte alls lyft som förväntat sedan Edmonton Oilers plockade honom som första spelare i draften 2012. På 56 matcher den här säsongen har det bara blivit sex mål och 19 poäng och totalt har 22-åringen 107 poäng på 248 matcher sedan debuten i januari 2013.

Nu har Jakupov avslöjat för sport-express.ru att han begärt att få bli trejdad från Edmonton. För tidningen berättar han att han skaffat sig tillåtelse från Oilers att tala med andra klubbar och så många som åtta stycken ska ha varit intresserad av att värva honom inför trade deadline, men att ”något gick fel”. Bland klubbarna som ska ha varit intresserade nämns Montréal, där hans gamla sidekick Alex Galchenyuk från tiden i OHL med Sarnia Sting återfinns, liksom Carolina, New Jersey och Winnipeg.

Nail Jakupov säger i intervjun att han är inställd på en fortsättning i NHL även efter det att hans kontrakt med Oilers, värt 2,5 miljoner dollar per säsong, går ut efter nästa säsong. I KHL har CSKA Moskva värvat rättigheterna till Jakupov från moderklubben Neftechmik Niznjekamsk, men enligt forwarden kommer det att dröja innan han återvänder till KHL.

Den här artikeln handlar om: