Andrew Ladd (mitten).
Vancouver

Nyförvärvet betalar av sig – sköt Chicago till slutspel

ANNONS

Andrew Ladd har redan massor med erfarenhet av hur det är att spela för Chicago Blackhawks – och vet till och med hur det är att vinna Stanley Cup med laget. Trots det har det krävts en del anpassningsförmåga sedan han återvände till klubben via en trejd med Winnipeg Jets innan trade deadline.

Nu tycks 30-åringen dock ha funnit sig till rätta i sin nygamla omgivning. Den sista tiden har målen börjat trilla in och kemin i formationen med Jonathan Toews och Marían Hossa ser allt bättre ut. I nattens bortamöte med Vancouver Canucks sköt Ladd sitt tredje mål på de två senaste matcherna och blev matchvinnare med sitt sena 3-2-mål.
– Varje match blir man mer och mer bekväm. Man vet vad man ska förvänta sig av varandra, säger Ladd till nhl.com om samarbetet med Toews och Hossa.

Målet var inte bara matchvinnande, det såg också till att fjolårsmästarna säkrade sin åttonde raka slutspelsplats. Om slutspelet skulle starta i dag skulle Blackhawks ställas mot St. Louis Blues i den första slutspelsrundan. Blues har dock samma antal poäng som Dallas Stars i toppen av Central Division samtidigt som fyra i divisionen, formstarka Nashville Predators, bara ligger fyra poäng efter trean Blackkhawks.

Ett sedan länge avsågat Vancouver har bara två segrar på sina tio senaste matcher. I och med förlusten är de helt och hållet borträknade från slutspelsstriden, även matematiskt. Laget är med sina 67 poäng näst sämst i ligan tillsammans med Edmonton Oilers. Bara Toronto Maple Leafs har färre poäng (65).

Vancouver – Chicago 2-3 (0-1, 1-0, 1-2)
Vancouver: Alexandre Burrows (9), Sven Bärtschi (15).
Chicago: Tomas Fleischmann (14), Teuvo Teräväinen (13), Andrew Ladd (23) (Niklas Hjalmarsson).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM