Sök
Annie Svedin.
SDHL

Landslagsstjärnan spelade 30 minuter per match – med dåliga ljumskar: ”Hade konstant värk”

Inte nog med att hon spelade i ett av Riksseriens sämsta lag, som knappt hade tillräckligt med spelare för att bedriva riktiga träningar. Landslagsbacken Annie Svedin spelade oftast drygt 30 minuter per match – med smärtande ljumskar.
– Det spelade ingen roll om jag satt i soffan eller gjorde något annat. Jag hade ändå konstant värk, berättar VM-spelaren för hockeysverige.se.

ARLANDA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Sundsvallsbacken Annie Svedin har haft en tuff säsong. Dels med laget som efter många om och men klarade sig kvar i Riksserien, eller SDHL om ni så vill, men dels också på grund av hennes speltid i matcherna har ibland har varit en bra bit över 30 minuter. Det här har gjort att 24-åringen har haft svårt att träna och spela matcher i slutet av säsongen. Detta på grund av krånglande ljumskar. Nu ska Svedin dessutom avsluta säsongen med VM-spel i Kanada.
– I dag mår jag bra. Den här säsongen har varit en liknande som jag hade förra året och vi hade ungefär samma laguppställning som vi hade nu. Samtidigt har jag inte fått lika mycket speltid som jag hade förra säsongen eftersom vi har haft lite mer spelare på pappret, säger Annie Swedin när hockeysverige.se träffar henne för en intervju inför avresan till Kanada och VM.
– Kroppen känns bra och jag gjorde rehab under turneringen i Oskarshamn, som jag inte var med i, och det hjälpte kroppen otroligt mycket.

Krånglande ljumskar är ett problem som gäckar många hockeyspelare och är tillika ett problem som kan vara svårt att få kontroll över.
– Det är ingenting som man bara löser enkelt. Jag kommer att ta tag i det mer efter säsongen och verkligen ta reda på vad som egentligen är problemet.

Det har talats om att Annie Svedin till och med har haft svårt att gå och röra sig under delar av säsongen tack vare dom här problemen. Något som hon till viss del också bekräftar.
– Just då hade jag mycket värk och det spelade ingen roll om jag satt i soffan eller gjorde något annat. Jag hade ändå konstant värk. Förmodligen hade jag en inflammation i höftböjen, men jag tog antiinflammatoriskt och det hjälpte efter två veckor.


Foto: Bildbyrån/Nils Jakobsson

FRUSTRERAD ÖVER SITUATIONEN I KLUBBLAGET: ”ETT STORT PROBLEM”

Annie Svedin kom till Sundsvall inför förra säsongen efter fyra säsonger på Ohio State University. Hon spelade 28 av lagets matcher den här säsongen och svarade för två mål och totalt elva poäng i Riksserien. I kvalet svarade hon sedan för fyra mål och totalt 16 poäng på tio matcher.
– Säsongen har varit både upp och ner. Det är lätt att sammanfatta sin säsong utefter hur laget har gått och laget har ju inte gått så jättebra, säger Svedin med ett lätt skratt och fortsätter:
– Själv tycker jag ändå att jag har spelat en helt okej hockey. Självklart önskar jag att jag hade gjort fler poäng och att laget tagit fler poäng. Vi hamnade i den situationen att det blev kval och i kvalserien gick det sedan bra.

I en intervju med hockeysverige.se berättade Sundsvalls tränare, Lars ”Sparven” Johansson, att ett stort problem Sundsvall har haft under säsongen är träningsnärvaron. Vilket har gjort att det knappt gått att planera några träningar i förväg. Det här problemet har givetvis påverkat Annie Svedin som hockeyspelare också.
– Det där stämmer och jag tycker att det är ett stort problem. Det här är något som måste förändras inom Sundsvall Hockey. Lagledningen måste ge tydliga direktiv och måste rekrytera spelare som kan vara med på träningarna.

Har det här varit ett dilemma för din utveckling som spelare?
– Självklart. Jag tränar för att bli bättre. Har man då inte den miljön som behövs för det då blir det svårt. Samtidigt har jag och Erica (Udén Johansson) kunnat kampat mot varandra mycket under träningarna. Det har hjälpt mig mycket den här säsongen jämfört med den förra då hon inte var i Sundsvall.

Hur länge orkar du dra det här lasset?
– Vi får väl se, säger Svedin med ett lätt leende och fortsätter:
– Klart att det finns andra alternativ, men jag har bestämt att jag får ta det efter VM. Det är ingenting som jag försöker lägga någon vikt vid nu.


Foto: Bildbyrån/Ludvig Thunman

”VILL VARA EN AV DE LEDANDE SPELARNA PÅ ISEN”

Det tycks ändå som Sundsvall och Timrå tänker försöka göra en satsning på damhockeyn inför nästa säsong. Planerna har satts i verket även om dom inte kommit så långt ännu.
– Vi hade ett möte tidigare i veckan om den här satsningen. Dom lade upp en plan och så vidare. Samtidigt känner jag att flera klubbar redan är längre fram i den satsningen så det är nästa att det är på tiden att Sundsvall också gör den. Självklart är det bra för damhockeyutvecklingen i länet.

Med tanke på hur säsongen har varit med kvalserie, ljumskproblem, lite folk på träningarna och så vidare, vad betyder det då att få komma till landslaget?
– Det känns jättekul. Det är en ren glädje och det är en ära att få representera Sverige i ett VM, säger hon med ett stort leende. 

Du kommer antagligen få betydligt mindre speltid i landslaget jämfört med Sundsvall, hur påverkar det dig och ditt spel?
– Det är en helt annan nivå så jag tänker inte på det sättet. Det finns otroligt skickliga spelare här så självklart kan inte jag få dom minuterna. Det var samma sak förra året också och jag upplever det inte som en jättestor skillnad.

Vilka förväntningar har du på din egen insats under VM?
– Jag vill spela min bästa hockey, så är det. Jag känner mig frisk i kroppen och glad så jag hoppas verkligen kunna steppa upp och vara en av dom ledande spelarna på isen, men även utanför.

Vad betyder det mentalt att kunna åka till VM efter att du varit med om att hålla Sundsvall kvar i Riksserien?
– Det känns ändå bra att kunnat avsluta säsongen med Sundsvall på ett bra sätt. Att man har dragit sitt strå till stacken och tagit ansvar för den situation som laget har varit i.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten