160321 VŠxjšs Josh Hennessy fŒr matchstraff under kvartsfinal 3 i SHL mellan Linkšping och VŠxjš den 21 mars 2016 i Linkšping. Foto: Josefine Loftenius / BILDBYRN / Cop 111 …
Växjö Lakers HC

Hennessy har spelat klart för kvartsfinalserien

ANNONS

Växjös Josh Hennessy får ett hårt straff för sin korkade huvudtackling på Sebastian Karlsson i slutet av andra perioden i matchen mot Linköping senast.
Han stängs av i sju matcher, varav två omvandlas till böter på 40 000 kronor.

Det innebär att han inte kommer att spela mer i kvartsfinalserien och att han kommer vara avstängd i den eventuellt första semifinalen. Avstängningen motsvarar fem matchers vila, men kan komma att bara bli bara två matcher om Linköping vinner de två kommande matcherna och även om Växjö skulle vinna tre raka kvartsfinaler, så är det ändå bara den första semifinalen som Hennessy får stå över.

”Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Härigenom är det klarlagt att Josh Hennessey utdelade en tackling mot huvudet på motspelaren. Tacklingen har lett till att motspelaren behövde sys och alltså blev skadad. Det rör sig alltså om en tackling mot huvudet som regelmässigt leder till avstängning. När det gäller avstängningens längd beaktar nämnden, i försvårande riktning, att tacklingen utdelades från blindside. Motståndaren hade därmed inte någon möjlighet att skydda sig och skaderisken ökade väsentligt. Vidare anser nämnden att kraften i tacklingen var relativt hög. Sammantaget anser nämnden att tacklingen är så pass vårdslös och respektlös att den bör omfattas av den praxishöjning som införts från och med innevarande säsong och därför leda till en kännbar avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som, tillsammans med den automatiska avstängningen, bedöms motsvara sju matcher. Två av dessa matcher omvandlas till böter enligt det system för kombinationsstraff som tillämpas i bl.a. SHL”, skriver DN i sitt utlåtande.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM