Mathias Månsson
Nyheter

Sundsvall föll i toppmötet – efter stjärnans hjärnsläpp

ANNONS

Det tajtar till sig i kvalserien till HockeyAllsvenskan. Efter kvällens matcher kan vi konstatera att åtminstone fyra lag alltjämt är kvar i kampen om de två platserna.

Kvällens vinnare blev Västervik och Troja/Ljungby. De förstnämnda toppar nu serien efter att ha besegrat den tidigare serieledaren Sundsvall. Serien grundlades när man fick chansen att spela fem mot tre i fem (minuter). Joakim Mattsson fick matchstraff för en tackling mot huvudet, och i samma veva fick stjärnan Mathias Månsson samma straff för osportsligt beteende då han ska skrikit några väl valda ord till Västerviks Joacim Hedblad. Hedblad var den som tacklades av Mattsson. Både Månsson och Mattsson stängs av nästa match, om man får tro Swehockey.se.

I fem mot tre-spelet sköt Västervik två mål, och vann till sist med 3-1.

Södertälje har spelat en match mindre än de båda lagen, men möter Asplöven i morgon. Asplöven som måste vinna för att ha chansen att alltjämt vara ett allsvenskt lag. Just nu ser det i stället ut som att Troja/Ljungby är närmast att på allvar blanda sig i striden.

Troja vann idag efter en mäktig vändning mot Borlänge, där ett 3-1-underläge byttes ut mot en 4-3-vinst i den tredje perioden. Mattias Åkessons avgörande kom med bara 28 sekunder kvar att spela.

Troja har tre poäng upp till den nuvarande tvåan Sundsvall. Vinner Södertälje i morgon har man fyra poäng upp till andraplatsen, med fem matcher kvar.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games