Christopher Fish.
Västerås IK

Forwarden om de mörka dagarna i Västerås: ”Då känner man att det finns ett hat någonstans”

ANNONS

Det var en ofantligt tung säsong för Västerås både på och utanför isen. Hockeysverige.se har träffat genombrottsforwarden Christopher Fish, som sköt 17 mål i Hockeyallsvenskan, och han berättar om de tunga dagarna och den bitvis negativa stämning som uppstod kring laget när man förlorade som mest. 
– Det har varit några gånger som det varit lite kalabalik då vi kommit hem efter bortamatcher och det hängt lite banderoller och sådana grejer. Det är inte så jättekul och då känner man att det finns ett hat någonstans, säger Fish.

VÄSTERÅS (HOCKEYSVERIGE.SE)
Vad hände egentligen med Västerås den här säsongen? Laget som var tippade att bli en stark kandidat för spel i SHL nästa säsong inledde säsongen övertygande, men föll sedan ihop fullkomligt för att avslutningsvis, alldeles för sent, resa sig och spela en bländande hockey. Slutsummering av säsongen blev att Västerås hamnade utanför alla tänkbara kvalspel upp till SHL.
– Vad hände med oss egentligen? Vi började säsongen väldigt, väldigt bra. Vi tog poäng och låg där uppe där vi ville och hade förväntningar på oss att ligga, säger en av lagets ljuspunkter den här säsongen, Christopher Fish när hockeysverige.se träffar honom efter ett träningspass i ABB Arena i Västerås.
– Sedan var det mycket saker som kom att spela in. Vi fick mycket skador på viktiga spelare och vi rörde om i laget ganska mycket. En del lag kämpar vidare oavsett vilka spelare dom slänger in, men det kändes som att vi saknade våra skadade spelare väldigt mycket. Från där och då gick det neråt. Det här var verkligen inte den säsong vi ville ha.

Västerås inledde säsongen med Martin Filander som coach, då en ny bekantskap för Fish.
– Jag tycker Martins ledarskap var kanon. Han hade dialog personligt och hockeymässigt med alla spelare. Han fick också ihop gruppen väldigt bra. Det var heller aldrig något fel med vår grupp eller kemin i den förutom det hockeymässiga, alltså det vi gjorde på plan.
– Det har varit en kanongrupp och vi har hållit ihop i vått och torrt under hela säsongen och det har inte varit någon som fallit ur truppen och gått sin egen väg.

Du har själv spelat i SHL, om du jämför den hockeyn som spelades där vad saknade Västerås den här säsongen?
– Allt en spelare gör är individuellt. Är det något individuellt som inte funkar så sätter man nästa kille i skiten och som får en svår situation som han kanske inte reder ut. Alla individer måste spela bra för att laget ska gå bra.
– I SHL är det såklart spelare som håller en höge lägstanivå, det vet alla. När vi hamnar i en situation där vi förlorar mycket matcher så gör alla misstag. Samtidigt straffades vi väldigt hårt av dom misstag som vi gjorde. Det var många matcher där vi kanske var i ledning när vi tog en utvisning och motståndarna gjorde mål i powerplay. Vi tappade många tajta matcher men det var aldrig så att vi tappade vårt spel helt.

Spelet i sig menar du att ni hade hela tiden?
– Ja, det tycker jag. Vi spelade likadant från första seriematchen till Martin lämnade. Efter det ändrade vi lite.

Hur gick snacket i gruppen om hur ni skulle vända det här då det blåste som värst?
– Först och främst fick det inte se ut som det gjorde. Det var vissa matcher som var riktigt hopplösa och riktigt dåliga. Då måste man ändå göra sitt jobb för klubben och märket. När det är som tyngst måste man steppa upp. Vi snackade mycket i gruppen om att så här får det inte se ut.

Ändå fortsatte det att se ut så.
– Ja, precis. Det var ingen som ville spela så här eller göra en sämre match. Det var tungt, men jag tycker ändå att vi höll ihop gruppen väldigt bra. Dom som ska kliva fram framför laget och ta snacket gjorde det verkligen. Dom gjorde det väldigt bra även om det med ord är svårt att ändra det hockeymässiga.
– Det var mycket mentalt också. Vi har spelare som är väldigt, väldigt duktiga individuellt och som har kvalitéer. Vi har ett bra lag om man bara skulle kolla på pappret, men sedan gäller det att komma ihop som ett lag och en grupp också. Personligt gjorde vi det men det är på planen som vi har våra jobba att göra och där fick vi inte ihop det.


Foto: Ronnie Rönnkvist

”DET ÄR DÄRFÖR JAG HAR KVAR SKÄGGET…”

När hockeysverige.se intervjuade med Andreas Appelgren efter säsongen var han besviken på sig själv att han inte ändrade om tidigare spelmässigt. Trots det uppskattar Christopher Fish hans ankomst till laget.
– Det var precis som alla, styrelsen och så vidare, ville med en nystart. Det kändes verkligen som en nystart också. För oss blir det lite av ”Vad är det som händer då både tränaren och sportchefen får sparken för att vi inte presterar på plan?”
– Hans ankomst var kanon. Han kom in med en positivitet och ett lugn samtidigt som han bara såg framåt och ville börja vinna matcher. Det hade en väldigt bra inverkan på oss spelare, men sedan fick vi inte den start vi ville. Han sa också från första början att han inte vill ändra för mycket. Det är oftast så med tränare som kommer in i mitten av säsongen att dom inte vill ändra för mycket. Det där har jag egentligen så mycket synpunkter på. Det jag i så fall kan säga är att i slutet då vi ändrade mycket mer så fungerade det väldigt bra. Det är synd att vi inte fick fortsätta säsongen när vi hittat vårt sätt att spela en bra hockey på. Då hade det blivit intressant att se hur den hade slutat.

Kan du ändå ta med dig känslan att ni avslutade säsongen ganska bra?
– Det är nog den kortaste säsongen jag har gjort på väldigt länge. Det är också därför jag fortfarande har kvar skägget, säger Fish med ett leende och fortsätter:
– Det kommer bli ett annorlunda lag till nästa säsong, men det här är en ny erfarenhet för mig som tillhör dom lite yngre i laget. Det finns killar i laget som har varit med om det här förut, men jag har aldrig haft en säsong som har slutat så snabbt.

Hur hanterade du det tryck som var utifrån när det inte fungerade som ni ville i spelet?
– Det var många som uttryckte sig på sina twitterkonton, vilket inte var så roligt att läsa. Jag är ganska aktiv själv på Twitter och läser det mesta. Klart att jag kände av det eftersom det är så många som bryr sig om VIK, vilket är väldigt bra. I sociala medier har man också rätt att uttrycka sig.
– Man får vara lite smart och efter en tung 6-1-förlust uppe i Sundsvall kanske man inte ska läsa Twitter det första man gör.

Var det här svårt att hantera?
– Vad folk skriver, man vet ju inte vilka är och så vidare. Det har varit några gånger som det varit lite kalabalik då vi kommit hem efter bortamatcher och det hängt lite banderoller och sådana grejer. Det är inte så jättekul och då känner man att det finns ett hat någonstans.

Vad stod det på banderollerna?
– Jag läste faktiskt inte vad det stod och dom var redan nedrivna när jag kom ur bussen samtidigt som det kanske inte är dom äkta supportrarna som sätter upp dom, men då känner man att det här inte är roligt med tanke på att det ändå är ett jobb som vi gör.
– Men det var inte alltför mycket press utifrån och inget som gjorde att vi spelade dåligt på isen.


Foto: Ronnie Rönnkvist

ATT KOMMA TILL SHL OCH FÅ DÅLIGT MED SPELTID: ”EN BROMSKLOSS”

Den 22-åriga forwarden från Striberg, 40 minuter norr om Örebro, fick lite av ett genombrott den här säsongen. På 49 matcher svarade han för 17 mål och totalt 23 poäng.
– Jag har väntat på en sådan här säsong där jag får visa vad jag verkligen har i mig. Jag har tidigare säsonger haft lägen att göra mål, som ibland annat Mora, men jag har bara inte fått in pucken. Hela tiden har jag vetat att jag kan göra mål och det är jätteskönt att jag verkligen ut det.
– Nu vet jag att jag kan göra 17 mål på en säsong. Det är jätteskönt att veta det och släppa lite av tyngden på mina axlar och kanske även få det att släppa ännu mer nästa säsong.

Fick du en annan roll i Västerås jämfört med Mora?
– Nej, jag började egentligen med samma roll här som jag hade i Mora. Jag kom hit för en fjärdelina och försökte gnugga på och spela mitt spel med fart och fysik.
– Jag vet att Martin och (Tomas) Mitell hade koll på vad jag kan. Jag var till exempel mer offensiv när jag spelade med Mitell och Martin i Örebro. Nu gjorde jag inte jättemycket poäng i Örebro, men jag gjorde i alla fall fler än vad jag gjorde i Mora. Mitell och Filander trodde på mig även om dom inte trodde att jag skulle göra så mycket mål. Min roll är att åka mycket skridskor och använda kroppen. Det gör jag fortfarande, men när läget ges försöker jag sätta någon puck också.

Ser du Hockeyallsvenskan och Västerås som en språngbräda tillbaka till SHL?
– Klart att jag vill spela där. Samtidigt vet jag hur det är att spela i SHL och inte få så mycket speltid. Den här säsongen tycker jag själv att jag har utvecklats enormt mycket. Jag vet också att det skulle vara en bromskloss i utvecklingen om jag kommer till en SHL-klubb där jag inte få spela så mycket eller vara en spelare som inte får spela i någon form av ”special teams”. Man måste spela någon form för att utvecklas.
– Jag känner att jag måste vara lite försiktig med just den biten och just nu utvecklas jag enorm här i Hockeyallsvenskan. Det är inte nu heller som jag ska vara i toppen av min karriär. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 31 mars
17:30 Pelicans - Ilves Liiga
17:30 Helsingfors IFK - Tappara Liiga
19:00 Växjö - Frölunda SHL
20:00 Servette - Zug National League
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
15:15 Skellefteå - Örebro SHL
16:00 Helsingfors IFK - Tappara Liiga
16:00 Pelicans - Ilves Liiga
18:30 Modo - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - New York Islanders NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes NHL
01:00 Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Florida Panthers NHL
söndag 02 april
02:00 Chicago Blackhawks - New Jersey Devils NHL
03:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Minnesota Wild NHL
04:00 Seattle Kraken - Los Angeles Kings NHL
04:00 Arizona Coyotes - San Jose Sharks NHL
04:00 Edmonton Oilers - Anaheim Ducks NHL
15:00 Frölunda - Växjö SHL
18:30 Björklöven - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
21:30 St Louis Blues - Boston Bruins NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Ottawa Senators NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings NHL
01:00 Winnipeg Jets - New Jersey Devils NHL
måndag 03 april
02:00 Vancouver Canucks - Los Angeles Kings NHL
02:00 Calgary Flames - Anaheim Ducks NHL
19:00 Örebro - Skellefteå SHL
19:00 Modo - Mora Hockeyallsvenskan
20:00 Biel - Zürich National League
tisdag 04 april
02:00 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Dallas Stars - Nashville Predators NHL
04:00 Seattle Kraken - Arizona Coyotes NHL
19:00 Björklöven - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Växjö - Frölunda SHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Florida Panthers - Buffalo Sabres NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Ottawa Senators NHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins NHL
onsdag 05 april
02:00 St Louis Blues - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Calgary Flames - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Seattle Kraken NHL
04:03 San Jose Sharks - Colorado Avalanche NHL
04:03 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
17:30 Tappara - Helsingfors IFK Liiga
19:00 Mora - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Skellefteå - Örebro SHL
20:00 Zürich - Biel National League
01:30 New York Rangers - Tampa Bay Lightning NHL
01:30 Winnipeg Jets - Calgary Flames NHL
torsdag 06 april
04:00 Anaheim Ducks - Edmonton Oilers NHL
17:00 Tyskland - Sverige VM Damer
17:30 Ilves - Pelicans Liiga
19:00 Djurgården - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Frölunda - Växjö SHL
01:00 Florida Panthers - Ottawa Senators NHL
01:00 Montreal Canadiens - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Detroit Red Wings - Buffalo Sabres NHL
01:30 New York Islanders - Tampa Bay Lightning NHL
fredag 07 april
02:00 Nashville Predators - Carolina Hurricanes NHL
02:00 St Louis Blues - New York Rangers NHL
02:30 Dallas Stars - Philadelphia Flyers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Chicago Blackhawks NHL
04:30 Seattle Kraken - Arizona Coyotes NHL
04:30 San Jose Sharks - Colorado Avalanche NHL
16:00 Mora - Modo Hockeyallsvenskan
16:00 Tappara - Helsingfors IFK Liiga
19:30 Örebro - Skellefteå SHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten