Sök
Växjö Lakers HC
BODIN: Kvartsfinaltipset och fyra matchvinnare

Solen skiner, utomhusklädseln har blivit lite lättare och vårkänslorna börjar bubbla i maggropen. Det kan givetvis bara betyda en sak: SM-slutspelet är här.

I kväll släpps pucken för de första kvartarna mellan Skellefteå-HV71 och Frölunda-Djurgården. Här erbjuder jag mina tankar inför kvartsfinalspelet samt fyra potentiella matchvinnare som kommer att bli tungan på vågen för respektive lag.

Skellefteå (1) – HV71 (9) 4-1
När man tittar på HV71:s laguppställning, namn för namn, kan man inte låta bli att skaka på huvudet och undra hur de inte lyckades komma högre upp än nionde plats i tabellen. Johan Lindbom förfogar över ett synnerligen profilrikt lag som sett till namnkunnigheten hör hemma i tabelltoppen, men efter de senaste årens turbulens i föreningen med tränarbyten och identitetskris ska man antagligen inte förvänta sig mer än det här. Segern mot Örebro i åttondelsfinalen var en bonus som åtminstone ger ett par extra hemmamatcher. Kvartsfinalen mot Skellefteå kommer att vara över i ett nafs. Jag ger HV en eller i bästa fall två segrar här. Och detta för att formen ändå är förhållandevis god just nu. Men Skellefteå är Skellefteå och de maler ned de flesta motståndarna över en sju matcher lång serie.
Matchvinnaren: Patrik Zackrisson, c, Skellefteå
”Zacke” gör sin klart bästa SHL-säsong och har vuxit ut till en jämnare spelare med färre dippar under sin tid i Skellefteå. Styr och ställer i powerplay och är det främsta anfallsvapnet i en trupp som besitter en hel del offensiv eldkraft.

Frölunda (2) – Djurgården (6) 4-2
Frölundas andra halva av säsongen har fått mig att tvivla på om laget verkligen är den guldkandidat man såg ut att vara i höstas. En hel del skador, på framför allt underskattade backeleganten Lukas Bengtsson, har sinkat göteborgarna. Mot Djurgården känner jag ändå att de har en liten fördel. Inte minst tack vare sitt starka hemmaspel och sitt målvaktsspel. Markus Svensson fick visserligen Honken Trophy, men i mitt tycke har Lasse Johansson varit den bästa målvakten i SHL den här säsongen. Han var bländande i slutspelet redan i fjol och har presterat bättre än både Mikael Tellqvist och Mantas Armalis. Ingen av Djurgårdens keeprar levererade i åttondelen mot Brynäs och det utgör ett frågetecken inför fortsättningen. Offensivt är Djurgården alldeles för beroende av sina toppspelare i Linus Hultström, Patrick Thoresen och Marcus Sörensen. Frölunda har en annan bredd och potentiella matchvinnare i minst tre av fyra kedjor. Det talar också till deras fördel i det långa loppet.
Matchvinnaren: Johan Sundström, c, Frölunda
Klok tvåvägscenter som lite i skymundan av finlirare som Lasch, Johnson och Abbott har haft en strålande säsong sedan hemkomsten från Nordamerika. Om Joel Lundqvist fortsätter att ha skadeproblem kommer Sundström att få ta ett större ansvar. Symboliskt på sitt sätt eftersom han mycket väl kan vara den som får C:et på sina tröja den dagen Lundqvist anser sig vara färdig på isen.

Linköping (3) – Växjö (6) 2-4
Ovisst värre när uppstickaren Linköping möter regerande mästarna Växjö. LHC får anses gälla som favoriter med tanke på att deras säsong har varit jämnare och på det hela taget bättre än Växjös. Det finns dock omständigheter som gör att jag tror på Växjö i den här serien. Inte minst då målvaktsduellen. Marcus Högberg och David Rautio är en stabil duo, men ingen av dem sticker ut eller ger den typen av spetskompetens som man behöver för att vinna i ett slutspel. Växjö har å sin sida slutspelsexperten Cristopher Nihlstorp som historiskt sett alltid har varit bäst när det gäller. Även om hans grundserie, i likhet med lagets, har varit ojämn tror jag att han sparat det bästa till sist. Nihlstorp i kombination med den större erfarenheten som finns hos andra nyckelspelare som Cory Murphy, Robert Rosén och Liam Reddox efter fjolårets guldresa tycker jag talar för att smålänningarna tar en semifinalplats.
Matchvinnaren: Cristopher Nihlstorp, mv, Växjö
Påminner om Stefan Liv så till vida att han kan se ofokuserad och tam ut i grundserien, för att sedan slå på vinnarskallen i slutspelet och leverera bländande resultat. Hans mentala styrka talar till Växjös fördel här.

Luleå (4) – Färjestad (5) 4-3
Smutsigt, grinigt och underhållande. Jag har väldigt höga förväntningar på den här serien eftersom den spelas mellan två hårdsatsande klubbar, där mycket står på spel eftersom den ena kommer att göra fiasko genom att inte ta sig till semifinal. Färjestad dominerade rätt bra mot Luleå i grundserien och vann samtliga fyra drabbningar lagen emellan. Ger det dem någon fördel här? Nej, jag tror inte det. Slutspelet är ett djur för sig och mellan två så pass jämna lag kan det lika gärna välta över till Luleås fördel i de fyra kommande matcherna. Nu tror jag mer på en stenhård serie över sju matcher där hemmafavören talar till Luleås fördel. Nyckeln i sammanhanget är givetvis Joel Lassinantti och hans hälsa. Kommer målvakten inte till spel i tid kan den här serien lätt kantra över till FBK:s fördel. En annan intressant följetong blir att se om Luleå med sitt fysiska spel kan få stopp på Färjestads puckskickliga backar. Ska man vinna serien är det framför allt Mikael Wikstrand, Magnus Nygren och Jonas Holös man måste hålla i schack.
Matchvinnaren: Jonathan Granström, c, Luleå
Långt ifrån den mest glamourösa eller skickliga spelaren på isen, men Jonathan Granström har förmågan att skapa kaos både på och utanför isen i slutspelstider och kommer säkerligen att klä en hel del rubriker de närmaste veckorna. Med eller utan grus den här gången.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten