Denise Altmann.
SDHL 1

Luleå och Linköping finalklara – giganternas kamp om guldet väntar

ANNONS

Det är SM-finalen alla mest gått och väntat på hela säsongen. Nu står det också klart att Riksseriens två giganter, Luleå och Linköping, drabbar samman i kampen om damernas SM-guld. Detta efter att båda lagen i dag säkrat sin finalplats efter två raka segrar i de respektive semifinal-serierna.

Tuffast var det för Luleå, som efter magiskt målvaktsspel från AIK:s landslagsmålvakt Minatsu Murase tvingades till förlängning och straffar i dagens semifinal-drabbning. Murade räddade 48 skott under ordinarie tid och övertid innan Henriette Sletbak sköt norrbottniskorna till en 1-0-seger med straffläggningens enda mål. Maria Omberg stoppade samtliga 22 skott plus två straffar som hon ställdes emot i hemmakassen för sin nolla.

Linköping lekte sig samtidigt till final genom att ta en andra raka seger mot Djurgården i övertygande stil. Segersiffrorna skrevs till hela 7-1 efter två mål vardera från Denise Altmann och Shannon Stewart. Duon noterades också för varsin assist och var poängbäst i matchen tillsammans med Jennifer Wakefield och Madelen Haug Hansen, som svarade för ett mål och två assist var.

SM-finalen inleds på onsdag i Linköping med match två i Luleå på lördag och en eventuellt avgörande match i Coop Arena på söndag.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL