STOLT TROTS STORFÖRLUSTEN. Jeremy Colliton försöker se det positiva dagen efter det tunga nederlaget i Leksand.
Nyheter

Stolt – trots debaclet i Leksand: ”Killarna förtjänar att hyllas”

Det var en stjärnsmäll som gav eko i hockeysverige. Mora hade fyra mål att gå på, men förlorade det avgörande mötet mot rivalen Leksand med hela 0-6 och missade på så vis chansen till fortsatt kvalspel. Trots det smärtsamma slutet på säsongen är tränaren Jeremy Colliton nöjd med sina adepters prestation.
– Killarna förtjänar att hyllas för det jobb dom har gjort den här säsongen. Jag hoppas att folket kommer att minnas säsongen på det sättet, säger Jeremy Colliton när hockeysverige.se träffar honom dagen efter säsongen tagit slut.

MORA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det är dagen efter i Mora. Dagen efter att ortens hockeystolthet tappat seriesegern i Slutspelsserien åt argaste rivalen Leksand. Och som man gjorde det. Mora hade fyra plusmål på Leksand inför matchen, men i stället för att knyta åt säcken förlorade man med hela 6-0. De två sista målen kom i tom kasse.

Hockeysverige.se stämde träff med Moras kanadensiske tränare, Jeremy Colliton, strax efter lunch i dag. När vi sätter oss ned för en längre intervju – som kommer att publiceras på hockeysverige.se nästa vecka – är han givetvis nedslagen, men bjuder ändå på sig själv som både person och hockeycoach. Efter en halvtimmes snack frågar vi om han vill prata lite om debaclet i Leksand. Svaret blir: ”Självklart, det är en del av mitt jobb”.

Jeremy, vad hände egentligen igår, hur kunde ni tappa det här försprånget?
– Det var många dåliga saker som hände i matchen. Vi pratade innan matchen om att vi inte skulle låta Leksand få spela så mycket powerplay och alltså då inte ta några utvisningar. Trots det fick vi en tidig utvisning och ett tidigt mål emot oss, säger Colliton med ett nästan uppgivet leende på läpparna.
– Det här målet tror jag fick Leksand att börja tro på att man skulle kunna komma tillbaka och klara av det. Nu blev det 6-0, men man kan nästan säga 4-0 eftersom Leksand gjorde två av målen när vi hade tagit ut målvakten, och det resultatet fick Leksand med sig för att dom var bättre. Samtidigt tycker jag inte att vi var dåliga.
– Som jag sa hände det saker i inledningen av matchen som fick Leksand att börja tro samtidigt som vi inte kunde göra mål.

Det var också nästan alldeles jämt i skottstatistiken, 35 – 32 till Leksands fördel.
– Vi hade några riktigt bra målchanser men kunde inte få in pucken i mål och vi kunde ta vara på returerna. Fram till 57:e minuten, eller när det nu var, då Leksand gjorde sitt femte mål räckte det för oss att få in ett mål, men vi lyckades inte med det trots att vi hade chanser. Det var helt enkelt en dålig dag för oss.


Foto: Bildbyrån/Andreas Sandström

”GILLADE KÄNSLAN INNAN MATCHEN”

När du ser på matchen så här dagen efter, kunde du som coach ha agerat annorlunda?
– Uppriktigt sagt har jag tänkt mycket på det där, säger Colliton och tystnar ett tag innan han fortsätter:
– Än så länge har jag inte kommit på något som jag kunde ha gjort annorlunda. Vi var väl förberedda och jag gillade känslan som var i omklädningsrummet innan matchen. Jag hade en bra känsla. Även om Leksand gjorde mål tidigt, vilket vi verkligen inte ville, så ändrade inte vi på vårt spel, men jag tror att, som jag sa, målet fick dom att tro.
– Vi hade behövt göra ett mål eftersom jag då tror att vi hade fått Leksand att sluta tro och då hade antagligen matchen varit över. Speciellt under dom här tio minuterna innan dom gör sitt tredje mål.

När det står 4-0 och är knappt tre minuter kvar av matchen väljer Colliton att plocka ut målvakten varpå Johan Olofsson gör 5-0 bara 30 sekunder senare.
– Först av allt hade vi inte gjort mål på 57 minuter så jag vile ge laget lite tid. Du ser mer och mer att lagen i toppligorna, NHL och så vidare börjar ta ut målvakten tidigt eftersom det är vad boken säger att man ska göra. Det kändes rätt att göra det i det här läget och jag kommer fortsätta göra samma sak.
– Om du spelar sex mot fem i en minut kanske du bara får en eller två chanser. Du får fler chanser om du tar ut din kille tidigt, men nu fungerade det uppenbarligen inte i går.

Mora är poängmässigt det bästa laget i Slutspelsserien om man bortser från poängen som trean och fyran tog med sig in i serien.
– Vi spelade bra i hela Slutspelsserien. Killarna har egentligen spelat bra sedan i julas och vi har hanterat vårt spel bra. Laget har jobbat hårt, fortsatt utvecklats och hittat sätt att vinna matcher på.
– Jag tycker verkligen synd om kilarna eftersom resultatet från matchen igår blev en stor besvikelse för oss. Innan säsongen var målet att bli topp åtta. Nu har vi tagit oss till playoff och är det lag som tagit flest poäng av alla lagen i Slutspelsserien. Killarna förtjänar att hyllas för det jobb dom har gjort den här säsongen. Jag hoppas att folket kommer att minnas säsongen på det sättet.
– Vi spelade inte dåligt. Det var en del tråkiga saker som hände i gårdagens match och vi hade inte tillräckligt för att kunna vända på det, så jag är ändå väldigt stolt över grabbarna.

Förstör det här tråkiga slutet lite av säsongen?
– Så här är det, alla i laget vill vinna alla matcher under säsongen och gå så långt som möjligt. Vi är inte nöjda med någonting annat. I går efter matchen mådde killarna fruktansvärt dåligt, dom kände sig tomma och väldigt besvikna.
– Jag hoppas att dom om några dagar eller veckor förstår att dom har gjort ett bra jobb. Självklart är jag stolt över jobbet som alla i laget har gjort under säsongen.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 13 augusti
20:00 Österrike - USA JVM
00:00 Kanada - Tjeckien JVM
söndag 14 augusti
04:00 Tyskland - Schweiz JVM
20:00 Finland - Slovakien JVM
00:00 Tjeckien - Lettland JVM
måndag 15 augusti
04:00 USA - Sverige JVM
20:00 Schweiz - Österrike JVM
00:00 Kanada - Finland JVM
tisdag 16 augusti
04:00 Sverige - Tyskland JVM
18:30 Brynäs - Timrå Träningsmatch
onsdag 17 augusti
19:00 Tingsryd - Karlskrona Träningsmatch
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch
torsdag 18 augusti
18:00 Rögle - IFK Helsingfors Träningsmatch
18:00 Oskarshamn - Växjö Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Frölunda Träningsmatch
19:00 VIK Västerås - Vita Hästen Träningsmatch
19:00 BIK Karlskoga - AIK Träningsmatch
19:00 Färjestad - Leksand Träningsmatch
19:00 Malmö - HV 71 Träningsmatch
fredag 19 augusti
18:00 Tingsryd - Kristianstad Träningsmatch
19:00 Björklöven - Skellefteå Träningsmatch
19:00 Södertälje - Almtuna Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Djurgården Träningsmatch
lördag 20 augusti
15:00 Frölunda - Djurgården Träningsmatch
16:00 Kristianstad - IFK Helsingfors Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten