Glada miner i AIK – man höll i princip budget.
Tingsryds AIF

Stjärnans miss ger AIK matchboll: ”Det tar vi igen på måndag, så ska vi tillbaka hit på onsdag”

ANNONS

Oavgjort och spel i fem mot tre såg ut som ett drömläge för Tingsryd att ta initiativet i den ack så viktiga tredje matchen i serien. Då schabblade backstjärnan Drew Paris med pucken på blålinjen, och Emil Lundberg kunde kontra in vad som visade sig bli avgörande 2-1.
– Det hör ju inte till vanligheten. Men det var mycket utvisningar i dag, så man tänkte att det skulle avgöras i power play, men kanske inte åt det hållet, säger matchhjälten till C More. 

Efter två sena AIK-utvisningar vid läget 1-1 i slutet av den andra perioden hade Tingsryd ett drömläge att koppla grepp om den tredje matchen i Hockeyallsvenska finalen. Då blev det i stället ren mardröm i inledningen av den tredje perioden.

I spel fem mot tre så missade Drew Paris, lagets överlägset bästa back poängmässigt under säsongen, pucken vid ett passningsförsök på blålinjen. Det gav Emil Lundberg ett friläge från mer än halva plan, som han utnyttjade. 2-1 till AIK – vilket också blev slutresultatet.
– Det är synd att vi ska tappa puck där och att de får det som avgör matchen. Det är synd också för Drew som är en bra back, men det händer alla. Jag tycker ändå att vi ska trycka dit en puck till sist, jag tycker att vi har chanser. Det är en jämn match, så det är en tuff förlust i kväll, säger Tingsryds tränare Magnus Sundquist till C More.

Segern innebär att AIK nu kan resa ner till Tingsryd på måndag med chansen att avgöra matchserien, då man leder med 2-1 i matcher. Givetvis en tung förlust för Tingsryd, men Sundquist har inte gett upp på långa vägar.
– Det händer ju i hockeyn. Men det där tar vi igen på måndag, så ska vi hit igen på onsdag, säger han.

Det var en match kantad av utvisningar, och huvuddomare Patric Bjälkander hamnade i fokus vid ett antal situationer. Att det skulle avgöras med någon i utvisningsbåset var inte avgörande, tyckte AIK:s matchhjälte. Att det däremot blev i spel tre mot fem var knappast det förväntade.
– Det hör ju inte till vanligheten. Men det var mycket utvisningar i dag, så man tänkte att det skulle avgöras i power play, men kanske inte åt det hållet, säger Emil Lundberg till C More.

Drygt halvvägs in i den andra perioden tilldelades AIK:s Eric Norin ett matchstraff, för en crosschecking upp mot ansiktet på Denny Kearney. Efter matchen uppgraderades straffet till ett match penalty, vilket innebär att han är avstängd åtminstone i måndagens match i Tingsryd.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games