Maja Jakobsson.
SDHL 1

Systarna ledde HV71 till slutspelsskräll – Modos JVM-keeper stoppade AIK

ANNONS

Ikväll startade kvartsfinalspelet i Riksserien med tre matcher, Leksand-Djurgården, Modo-AIK och HV71- Linköping. I morgon spelas Brynäs-Luleå.

Kvällens skräll stod nykomlingen HV 71 för när man slog svenska mästarna Linköping med 2-0. Sara Jakobsson gav HV 71 ledningen i andra perioden. 2-0 målet kom från hennes syster Maja Jakobsson i tom kasse. Linköping skapade dom farligaste chanserna i matchen, men HV71:s målvakt Sabina Eriksson storspelade. I HV var något överraskande landslagskaptenen Jenni Asserholt tillbaka efter sin fotskada. Hon svarade för en assist.

Modo tog emot AIK på hemmaplan, alltså repris på förra säsongens semifinal. Hemmalaget vann med 3-1 och stor hjälte blev Alice Östensson som svarade för tre mål. Modo ledde med 2-0 inför tredje perioden, men AIK:s landslagsforward Sabina Küller reducerade till 2-1 4.08 in på tredje perioden. Närmare än så kom aldrig Solnatjejerna och Östensson kunde sätta sitt tredje mål för kvällen i tom kasse. Modo valde inte att satsa på landslagsmålvakten Sarah Berglind utan målet vaktades ikväll av JVM-målvakten Emma Söderberg.

Djurgården körde över Leksand målmässigt i Tegera Arena. Stockholmslaget vann med klara 4-1 efter två mål av Hanna Olsson och ett var av Andrea Dalen och Tina Enström. Annars var det hemmalaget som började bäst och dominerade första perioden. Leksand tog också ledningen i matchen med 1-0 genom Hanna Sköld, men sedan klev alltså tvåan (Dalen), sexan (Enström) och tian (Olsson) i Riksseriens poängliga fram för Djurgården och vände matchen.

Det spelade även en match i kvalet till Riksserien under onsdagskvällen. Det var Sundsvall som hemma tog emot Björklöven och vann med 5-2. Erica Udén Johansson svarade för två av hemmalagets mål.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL