Henrik Lundqvist satte effektivt stopp för Dallas stjärnor.
Nyheter

Nu leker hockeylivet för Lundqvist: ”Älskar sättet vi spelar på”

ANNONS

Henrik Lundqvist har hittat tillbaka till sitt gamla rätta jag och varit fullständigt briljant den senaste månaden. Mot Dallas var han på nytt bäst på isen när han med 36 räddningar förde New York Rangers till ännu en seger.
– Jag älskar sättet vi spelar på just nu, säger supersvensken.

Efter en djupare svacka i december har Henrik Lundqvist varit sitt rätta jag under 2016. I natt kom hans 14:e seger på 21 matcher sedan årsskiftet efter att han på nytt varit bäst på isen när New York Rangers bortabesegrade stjärnspäckade Dallas med 3-2.

Lundqvist svarade för den ena briljanta paraden efter den andra och när allt var sagt och gjort stannade han på 36 räddningar i en högunderhållande toppdrabbning. Själv var han också strålande nöjd efteråt.
– Jag älskar sättet som vi spelat på de senaste matcherna, sättet som vi tävlar på. Det får verkligen mig att tända till också, säger svensken till nhl.com.
– Jag blir upprymd när jag ser killarna jobba hårt för laget och det är ett riktigt gott tecken inför det som kommer framöver.

Rangers avgörande kom med mindre än tre minuter kvar att spela, endast 1.08 efter att Valerij Nitjusjkin pangat in Dallas efterlängtade kvittering via Dan Girardis klubba. Stor hjälte för gästerna blev Kevin Klein, som sköt sitt tredje matchvinnande mål för säsongen och det andra på de senaste fjärde matcherna när han avslutade distinkt i slottet.

Gästernas klarast lysande stjärna var dock ändå Lundqvist, som nu har en räddningsprocent på 93,4 och ett snitt på runt 1,80 insläppta mål per match på de elva matcher han spelat under februari månad.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM