150313 Bjšrklšvens mŒlvakt Kevin Lindskoug under ishockeymatchen i kvalet till SHL mellan Ršgle och Bjšrklšven den 13 mars 2015 i €ngelholm. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91085 …
Nyheter

Björklöven tog livsviktig seger – efter riktig krigarinsats

ANNONS

En hel hög spelare skadade och bara 16 man ombytta i ödesmatchen mot Mora. Då slog Björklöven till med en laginsats som få gånger tidigare under säsongen, när man vann med 3-0. Nu är man bara en poäng från en slutspelsplats.
– Vi visste att det skulle bli en tuff avslutning, att vi måste gå fem av sex för att gå vidare. Så det är två kvar, säger lagets målvakt Kevin Lindskoug till C More. 

Björklöven kom till spel i kvällens ödesmatch mot Mora utan fem spelare som varit ombytta i lagets senaste match. Det gjorde att man bara hade 16 man ombytta, och under stora delar av matchen rullade på tre kedjor.

Men trots de svåra förutsättningarna lyckades Umeålaget ta en helt nödvändig seger, med 3-0. Man gjorde det trots att man förlorade skotten med 39-19, och man gjorde det till stor del tack vare Kevin Lindskoug i målet.
– Jag tycker att vi gör en bra match. Vi följer gameplan precis som vi har sagt innan, vi spelar tajt och släpper inte till några kontringar. Vi vill få Mora frustrerade och det lyckas vi också med efter ett par perioder, så matchen är helt åt det hållet vi vill, säger Lindskoug till C More efter matchen.

Lagets andra matchhjälte var kanske något mer oväntad. Nicklas Johansson fördubblade med sina två mål sin målskörd för säsongen. De tre poängen, tillsammans med det faktum att Timrå föll efter straffar, innebär att Björklöven – som ett tag såg helt uträknade ut – nu bara är en poäng efter Timrå med två omgångar kvar att spela.
– Vi visste att det skulle bli en tuff avslutning, att vi måste gå fem av sex för att gå vidare. Så det är två kvar, säger Lindskoug.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL