Tina Enström.
SDHL 1

Damstjärnans 25-årspresent – skrev på nytt åttaårskontrakt

ANNONS

Hon kom till Stockholm från Örnsköldsvik inför förra säsongen. Nu står det klart att damstjärnan Tina Enström är i Djurgården för att stanna. I kväll skrev hon ett åttaårskontrakt – på sin 25-årsdag.

Det var i samband med Djurgårdens hemmamatch mot Frölunda i SHL på tisdagskvällen som hemmalagets damlag passade på att presentera en nyhet på Hovet. Det är stjärnforwarden Tina Enström som har beslutat sig för att stanna i klubben – under de åtta närmaste säsongerna.

På sin 25-årsdag bjöds hon ut på isen i den andra periodpausen av matchen för att underteckna långtidskontraktet, som rimligtvis borde vara det längsta som har skrivits i svensk damhockeys historia.

Den före detta Modocentern kom till Djurgården inför förra säsongen och var med om att föra upp laget i Riksserien efter en överlägsen Eriksgata genom division 1 i fjol, där laget inte förlorade en enda match. 24-åringen gjorde 58 poäng (25+33) i division 1 och ytterligare 32 poäng (13+19) på tolv kvalmatcher.

Den här säsongen slutade hon sexa i Riksseriens poängliga med 54 poäng (14+40) på 34 matcher. Det är nytt personbästa i högsta serien för den i Nordingrå uppväxta yngre systern till Tobias, Tommy och Thomas Enström.

Det nytecknade kontraktet gäller till och med säsongen 2023/24.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL