Björn Oldéen, Mikael Mjörnberg, Uffe Bodin och Björn Johnson.
Västerås IK

PowerPlay: Hockeyallsvenskan special med Oldéen och Mjörnberg

ANNONS

I det nya avsnittet av PowerPlay blir det fullt fokus på Hockeyallsvenskan och de kval som väntar runt kröken efter månadsskiftet. C Mores Björn Oldéen och hockeysverige.ses bloggare Mikael Mjörnberg gästar Björn Johnson och Uffe Bodin i studion.

Årets allsvenska säsong har på sätt och vis inte varit så jämn som vi blivit vana vid på senare år. Två klara topplag, AIK och Tingsryd. kommer att mötas i en allsvensk final medan Sundsvall och Asplöven får kvala nedåt för att försöka säkra ett nytt kontrakt i andraligan.

Trots det finns det massor av spännande samtalsämnen kring årets allsvenska säsong. I det färska avsnittet av PowerPlay gästar C Mores allsvenska guru, programledaren och kommentatorn Björn Oldéen, studion tillsammans med bloggaren Mikael Mjörnberg.

Se avsnittet i sin helhet här:

FÖRSTA PERIODEN: Allsvenska toppar och floppar
Det blir en grundlig genomgång av de allsvenska lag som har utmärkt sig mest, positivt som negativt. Varför har AIK och Tingsryd varit så överlägsna? Vad ligger bakom Oskarshamns framgångar? Hur fick Leksand sin säsong att vända? Och hur kommer det sig att topptippade Västerås och Björklöven är på väg att tokfloppa?

ANDRA PERIODEN: Tidernas bästa NHL-backar
Andra perioden vigs i vanlig ordning till stor del åt NHL. Svenska Fans hockeyredaktör Niclas Viberg bjuder på de hetaste snackisarna från världens bästa liga och passar på att ranka tidernas bästa backar i NHL. Bland annat med en svensk på listan. Dessutom berättar Uffe Bodin om sina intryck från hockeysverige.ses nyss avslutade NHL-resa till New York.

TREDJE PERIODEN: Hockeyallsvenskans fem bästa spelare
Björn Oldéen, som har följt allsvenskan från nära håll hela året, ger sin syn på ligans fem bästa spelare den här säsongen. Dessutom kikar man på vilka allsvenska stjärnor som ligger bäst till för att ta steget från allsvenskan till SHL under våren och sommaren. Här utses också Veckans stolpskott och Veckans hjälte, och slutligen kikar man närmare på förutsättningarna inför utdelningen av Guldgallret som går till årets främsta junior i Hockeyallsvenskan.

Den här artikeln handlar om: