SHL

Läckra importstraffar gav LHC två poäng på Hovet

ANNONS

Niklas Wikegård beskrev Linköping som det lag han helst skulle vilja coacha i SM-slutspelet. LHC tackade genom att gå ut och besegra Djurgården med 3-2 efter en straffläggning där tre av lagets importer visade upp imponerande skicklighet, inte minst succévärvningen Garrett Roe.
– Vi spelade inte bra, men fick mål vid rätt tillfällen, sade Roe till C More efter segern.

Inte serieledande Skellefteå och inte klara tabelltvåan Frölunda. När Niklas Wikegård under torsdagskvällens huvudsändning i C More rankade lagen han helst skulle vilja coacha i ett SM-slutspel var det Linköping som toppade hans lista.

Östgötarna tackade för förtroendet genom att gå ut och sno åt sig tredjeplatsen i tabellen från Luleå genom att besegra Djurgården med 3-2. Det krävdes dock straffar för att separera lagen. Där visade gästernas importer vägen med tre läckra straffmål. Rhett Rakhshani, Broc Little och Garrett Roe satte varsin puck bakom Mantas Armalis och fixade tvåpoängaren.
– Det var en tuff tillställning. Vi blev utspelade under vissa stunder och spelade inte bra, men kunde etablera press och fick mål vid rätt tillfällen. (Sebastian) Karlssons mål (1-0) betydde mycket, säger Roe till C More.
– Den här tiden på året blir det många jämna matcher. Det kommer inte att bli 8-1 eller 9-1, utan snarare 3-2 och 2-1. Man måste vara beredd på att det kommer att bli jämnt.

Samtliga fyra mål föll i den andra perioden. Efter Karlssons 1-0 kvitterade Matt Anderson med ett lurigt skott varpå Broc Little återgav gästerna ledningen. När Mikael Ahlén sedan kvitterade till 2-2 var det ett speciellt mål för djugårdskaptenen Henrik Eriksson. Assistpoängen på målet var hans första poäng för säsongen – efter 43 poänglösa matcher.
– Skam den som ger sig och det är inget att sticka under stolen med att det varit frustrerande, säger Eriksson.

Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi saknade lite av de vägvinnande ingredienserna i sitt lags spel.
– Vi kommer inte upp i fart och intensitet som vi skulle vilja. Samtidigt jobbar grabbarna väldigt bra och vill verkligen vinna, säger han.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM