160209 Fršlundas Patrik Carlsson och Ryan Lasch jublar efter segern under finalen i CHL mellan KŠrpŠt och Fršlunda den 9 februari 2016 i UleŒborg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRN / kod CS / 57830 …

Frölunda vann Champions Hockey League

Frölunda tog hem den andra upplagan av Champions Hockey League efter att ha finalbesegrat Kärpät borta i finalen med 2-1.
– Det känns fantastiskt bra. Vi sliter på ett jäkla bra sätt och visar upp en nytt ansikte av Frölunda, säger tränaren Roger Rönnberg.

Ifjol förlorade Frölunda CHL-finalen mot Luleå trots en 2-0-ledning. Då blev man sänkta av ett matchstraff i tredje perioden. Den missen undvek man den här gången när man hade med sig en 2-0-ledning efter första perioden. Den här gången höll man undan och vann.

Målen som gav Frölunda övertaget i matchen kom i slutminuterna av första perioden. Ryan Lasch styrde in ett skott från Oscar Fantenberg till 1-0 och Spencer Abbott styrde sedan en puck framför mål som tog på en Kärpätskridsko och slank in i mål fram till 2-0.
– Jag är nöjd med resultatet. Vi är effektiva. Spelmässigt var perioden jämn, sade Frölundatränaren Roger Rönnberg till SVT efter första perioden.

Juho Keränen reducerade turligt i tredje perioden och skapade nerv i matchen. Han sköt en puck som gick in via Christoffer Persson. Men Kärpät var aldrig speciellt nära att få in en kvittering.
– Ska jag vara helt ärlig så var det inga sköna känslor. Givetvis kommer man tillbaka till där vi var mot Luleå ifjol där vi dominerade matchen i två perioder, säger Rönnberg uppriktigt om känslorna efter Kärpäts reducering.

Ryan Lasch prisades efter matchen som turneringens mest värdefulla spelare. Ett pris som även ifjol gick till Frölunda då Mathis Olimb tog hem priset.