Lucas Carlsson jublar efter sitt 1-0-mål.
SHL

Till slut tog Karlskronas poängsvit slut: ”Står med mössan i handen”

ANNONS

Efter fem raka matcher med poäng är Karlskronas svit slut. Brynäs var för starka och vann med 2-1 i Gavlerinken.
– Vi står med mössan i handen och undrar hur bra Brynäs är, säger Karlskronas assisterande tränare Ove Molin.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Karlskronas uppryckning i SHL har varit oväntad. Man hade inför kvällens match mot Brynäs tagit poäng i fem raka matcher, och helt plötsligt fanns en liten chans att få häng på nästjumbon Modo.

Men kvällen blev något av en mardröm för Pelle Hånbergs mannar. Karlskronas poängsvit tog slut – och Modo tog tre skrällpoäng i Linköping. Nu är glappet uppe på elva poäng igen.

Karlskrona hamnade i kväll i ett tidigt underläge i Gävle, efter att juniorbacken Lucas Carlsson prickskjutit in 1-0. I den andra perioden sköt Greg Scott 2-0, och blev därmed matchvinnare. Noterbart är att 17-årige Jesper Boqvist fick med sig en assist på målet, och har därmed levererat sin första poäng i SHL-sammanhang.

Brynäslegendaren Ove Molin, numera assisterande tränare i Karlskrona, var besviken på lagets agerande i början av matchen.
– Brynäs börjar klart bäst, och vi står med mössan i handen och undrar hur bra Brynäs är. Sen börjar vi spela upp oss, och till slut är det väldigt, väldigt nära att vi tar poäng idag.

KHK kom in matchen på allvar när Brynäs Ponthus Vesterholm, med just Karlskrona som moderklubb, drog på sig ett matchstraff för spearing. I det efterföljande femminuters-powerplayet reducerade Mattias Guter till 2-1. Matchstraffet var dock tveksamt, tycker båda lagens ledning.
– Jag tycker inte han träffar. Jag hade helat ha en tvåa för hakning där, säger Molin.

Brynäs assisterande tränare Tommy Sjödin håller med.
– Den är tveksam. Det finns inget uppsåt i att träffa, utan han försöker bara lyfta på klubban. Där får dom en möjlighet att komma in i matchen.

Brynäs är sexa i SHL, men efter att ha tagit tio poäng på de fyra senaste matcherna har man nu ”bara” sex poäng upp till trean Luleå. Det är dock bara en poäng ned till sjuan Djurgården.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games